Open-source USB interface: Audio Widget - Page 197 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Digital Source

Digital Source Digital Players and Recorders: CD , SACD , Tape, Memory Card, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 8th December 2012, 05:22 PM   #1961
diyAudio Member
 
linuxworks's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: santa clara, CA
I just heard metal noise on an 88k file while skipping forward to the start of another 88k file. have not heard the noise in normal 44k sources, though. this is with mpd (the only thing I use these days) on linux using the latest-1 version.
__________________
My Photostream:http://www.flickr.com/photos/linux-works/
  Reply With Quote
Old 8th December 2012, 05:45 PM   #1962
borges is offline borges  Norway
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Oslo, Norway
Are you able to replicate the result with last-1 ('6) and last ('7) firmware?

BÝrge
  Reply With Quote
Old 8th December 2012, 05:55 PM   #1963
diyAudio Member
 
linuxworks's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: santa clara, CA
I have not tried the 07 since it would not be optimal for linux. I was hoping the 06 would be my last update for a while
__________________
My Photostream:http://www.flickr.com/photos/linux-works/
  Reply With Quote
Old 8th December 2012, 05:58 PM   #1964
borges is offline borges  Norway
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Oslo, Norway
Fair enough! I'm still trying to understand more and more about the USB Audio protocol, and at the same time make the firmware as stable as possible on all platforms.

BÝrge
  Reply With Quote
Old 8th December 2012, 06:06 PM   #1965
dhbiker is offline dhbiker  Slovenia
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Maribor/Ormož, Slovenia
88 and 96 ouch on 07 FW with linux (metallic noise)
06 FW seems to be the closest one yet for linux (in my case)

Last edited by dhbiker; 8th December 2012 at 06:08 PM.
  Reply With Quote
Old 8th December 2012, 06:29 PM   #1966
borges is offline borges  Norway
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Oslo, Norway
Yes, the features in '06 need to be there for Linux. I'm curious whether or not what's good for Linux is bad for Mac.

Thanks for doing the test.

BÝrge
  Reply With Quote
Old 9th December 2012, 09:19 PM   #1967
diyAudio Member
 
oneoclock's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by borges View Post
I assume that's with the '07 firmware? When you say BAD, what exactly is happening?

BÝrge
Yes, 07 firmware: awx_20121207_Mac_8896.elf

Bad is two segudos of music, noise and then silence.
  Reply With Quote
Old 11th December 2012, 01:35 AM   #1968
zumbik is offline zumbik  Europe
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2012
Hi, the last days I stayed in the frozen forest. Without computer and network.
Quote:
Originally Posted by borges View Post
Zumbik, just to check: did you change f2k to DirectSound playback for UAC1? Nikolay's ASIO driver doesn't support UAC1 on Windows. This is the first report of any kind of UAC1 failing on Windows, so I'm curious. Also, could you explain what goes wrong on UAC2/192/Linux?
BÝrge
So, I have a clean install of win7 64bit, fresh install of drivers AWSetup_20121004.exe and AB1.2 in UAC1 mode.
Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

Foobar2k preferences for UAC1:

Click the image to open in full size.

and widgetcontrol

Click the image to open in full size.
I tested a lot of different flac files and always i have the same symptom: slight interruptions and sometimes metalic sounds.
This is my first UAC1 test from September 2012on win7. First time I see such a problem too.

In the case of 192 on linux:

EDIT: (192 in UAC2on linux)

I tested 30 files, all of them 192.
80 percent of them working badly. How, You must see this movie.
On windows7 in UAC2 mode all this files working corectly.
Tested with pulseaudio and without, always the same problem like on movie.

Last edited by zumbik; 11th December 2012 at 01:48 AM.
  Reply With Quote
Old 11th December 2012, 01:45 AM   #1969
qusp is offline qusp  Australia
diyAudio Member
 
qusp's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Brisbane, Australia
UAC1 does not have the bandwidth for 192kHz, max is 96kHz
  Reply With Quote
Old 11th December 2012, 01:47 AM   #1970
zumbik is offline zumbik  Europe
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by qusp View Post
UAC1 does not have the bandwidth for 192kHz, max is 96kHz
Sorry, 192 i UAC2 mode.

Zumbik
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Async 192Khz USB - the SDR-Widget collaborative project SunRa PC Based 5 26th April 2011 06:38 PM
usb audio interface david12 Equipment & Tools 14 10th October 2010 02:58 AM
Cheap Audio Interface (USB?) to PC agm2003 Instruments and Amps 11 16th September 2007 07:48 AM
Open call for suggestions on Open Source DIY Audio Design gfergy Everything Else 1 15th April 2007 07:33 AM
USB Interface Perfect?- Computer Audio fmak Digital Source 3 4th December 2004 10:24 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:23 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2