Problem with TDA1541 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Digital Source

Digital Source Digital Players and Recorders: CD , SACD , Tape, Memory Card, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 7th January 2002, 11:15 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2002
Question Problem with TDA1541

Hi!

Did feed the DATA, BCLK and LRCK from my sony (50ES) transport straight to TDA1541A DAC chip.
It works, but output signal is too low (not this problem with Philips transport). Seems there is some interface problem, can I fix it somehow or better forget this combination?

Tõnu
  Reply With Quote
Old 13th January 2002, 04:48 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2001
Hi

Not an answer to your problem, just another question (sorry!):
I am planing to connect the TDA 1541 directly to a cd-player, like you did. Which Philipps player are you using? Do you know any other player which is suitable (Pioneer, Marantz,Technics)?

Thanks
  Reply With Quote
Old 13th January 2002, 11:10 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2002
I use Philips VAU1254/11 (CD-PRO) driver and
it has I2S output- suits well to TDA 1541.
Dont know much about different digi formats and
cant give any recommendation about it.

Didnt get as good result by SPdif and CS8412.

Tõnu
  Reply With Quote
Old 14th January 2002, 07:26 AM   #4
Banned
 
Join Date: Dec 2001
Location: Zamboanga, City of Flowers, Mindanao
Send a message via Yahoo to Elso Kwak
Default Sony/Burr-Brown to Philips I2S Intedface

Hi,
You need to convert the Sony/Burr-Brwn format to the Philips I2S format.
Thre was a application note, #207 on the Analog Devices website for the reverse process(I2S to Sony) maybe you get enough inspirition from it to design a circuit yourself.
The Application Note is no longer on the AD website but I can send you the file by email. Just drop me a email.
  Reply With Quote
Old 6th February 2002, 09:59 AM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Hong Kong
Send a message via ICQ to hatasa
Elso:

Would you mind to send this to me?
Becoz I have the CDP which using the Sony Transport.
Thanks!

matthew@audioxtension.com
  Reply With Quote
Old 7th February 2002, 07:45 AM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Hong Kong
Send a message via ICQ to hatasa
Elso:

Thanks!

And would like to know is the Sony transport direct into the TDA1541. Must be made the logic current same as the AD datasheet?

Any simple solution?

Thanks!
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TDA1541/s1/s2 bjcwolters Digital Source 8 16th November 2013 11:35 AM
TDA1541 problem, CDP M75 service man. dusr_123 Digital Line Level 2 24th February 2009 06:28 PM
Where can i get tda1541? yangsmm Parts 1 7th May 2007 08:25 AM
noise problem with TDA1541 vincent_brient Digital Source 16 14th March 2005 08:58 PM
TDA1541 S1 listening problem Bernhard Digital Source 112 5th April 2004 12:35 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:15 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2