Basic troubleshoot for a cd changer? - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Digital Source

Digital Source Digital Players and Recorders: CD , SACD , Tape, Memory Card, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 8th August 2009, 04:51 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Default Basic troubleshoot for a cd changer?

I hope this is not an inappropriate type of post for this forum.

I've got a Yamaha five disc changer in the basement workroom. Got it second hand a few years ago, label says it's from 1983. It's in A1 physical condition. Which is kind of a shame now.

Worked wonderfully perfect until yesterday. New disc rotates into position, display just reads zeros, wont start. Push play, nothing. Ten seconds later the display reads "OPEN" and the tray extends.

Opened the case. Looks factory fresh. When I hit play the the eye and disc drive shuttle comes up and clamps the disc but just sits there. Two seconds later it spins for about five seconds and stops. All the while the display reads zeros. When the disc stops spinning the display says "OPEN" and the tray extends.

I very gently cleaned the lens, blew out all components, looked for anything loose, unplugged and replugged all removable connectors on the boards in case any pins were oxidized.

It's just not worth getting professionally repaired and my diagnostic skills don't really go much beyond checking discrete components like diodes and resistors.

Any other little "check firsts" that you'd recommend before It goes out to the sidewalk?

Thanks so much.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
System Troubleshoot: Need Help ronfi Analogue Source 2 17th October 2008 10:07 PM
Help me troubleshoot this design, please teemuk Solid State 19 7th August 2006 10:07 PM
Technics SL-J90 troubleshoot Samson Analogue Source 1 30th December 2004 09:53 AM
My P68 sub amp just went poof - help me fix/troubleshoot it! Jonathan M Solid State 21 23rd December 2002 07:08 PM
Help - Troubleshoot arkay Tubes / Valves 16 5th January 2002 05:53 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:49 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2