Problem with Arcam Alpha 7 CDP - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Digital Source

Digital Source Digital Players and Recorders: CD , SACD , Tape, Memory Card, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 8th April 2009, 07:38 PM   #1
diyAudio Member
 
Tripmaster's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: UK
Default Problem with Arcam Alpha 7 CDP

Problem with Arcam Alpha 7 CDP – May I have some suggestions regarding repair or replacement?



Hi,

My Arcam CDP struggles to read CDRs and on the odd occasion fails to read originals correctly.

When a CDR is inserted it continuously tries read the TOC and makes a clonking sound whilst trying to access the disk . After about 15 seconds it starts to play, but the sound is distorted. I've tried cleaning the lens and have lubricated the transport.

Please click on the YouTube link below for further information.

http://uk.youtube.com/watch?v=wN5EjwcE8HM

I haven’t edited the clip and the sound cuts out when the camera moves next to the speaker.


Do you think its worth repairing this transport or would I be better off going for a sub £100 transport off ebay and modifying it?

If so, which transport offers a better sound in stock form when compared to the Arcam? I am after something quite nice

Thanks

Richard
  Reply With Quote
Old 9th April 2009, 07:04 PM   #2
diyAudio Member
 
Tripmaster's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: UK
Did you hear that pin drop?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Arcam Alpha 9 problem Colin151 Solid State 14 20th January 2011 09:54 PM
arcam alpha 7 amp stand Solid State 10 4th August 2007 07:27 PM
Arcam Alpha 8R problem goodlife Solid State 2 7th July 2006 08:16 PM
arcam alpha 7 big jim Solid State 3 19th June 2006 11:40 AM
Arcam Alpha 5 + j baldam Digital Source 1 9th July 2003 10:20 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:26 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2