Rega Planet "power-out" - Page 2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Digital Source

Digital Source Digital Players and Recorders: CD , SACD , Tape, Memory Card, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 13th November 2009, 12:03 PM   #11
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2009
Smile Rega Planet "power-out"

Hi everyone,

I had the same problem with my Rega plannet CD player year ago and had to give up using the CD. Contacted Rega for the possible advise and possibly to get it repaired, but did not get any reply or help.
Contacted Rega dealers in the area and they suggested that least it will cost £100, just to send this to Rega for repair.

Finally I saw your advice and, yesterday I changed all the IN4003 diodes as suggested, Bought from Maplin (costs on 68P for all 4 of them) here we go player is now working brilliantly. I would have spent £ 100ís if your advice werenít there.


I would like to tank all you guys and the forum for the advice!!
  Reply With Quote
Old 13th November 2009, 12:31 PM   #12
diyAudio Member
 
Highef's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Right above on the left
Interesting this topic came alive today.
Yesterday I was modding (again) my Rega Planet (2000 version). I replaced both voltage regulator capacitors. I'm waiting to the schottkys to arrive to replace the original standard diodes.
I have made a lot of mods in my Planet and never seen anyone interested on that. I have a lot of information and pictures about the mods and I can share here the ideas if somebody is interested.

thanks
Highef
  Reply With Quote
Old 24th February 2011, 03:22 PM   #13
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2011
Default thanks!!

@joostein - Thanks for starting this thread, it really saved the day for me and my Planet.

@BEAR-K and Mooly - Thanks for the great advice! How on earth did anyone ever figure out this fix?

@highef - Share your mods!

My Planet was powering out randomly and often, starting a few years ago...and for a time wouldn't power on at all. I was --><-- close to pitching it when I gave it one last try to power-on, and it did....so I kept it around thinking maybe there was hope. As it turned out, thanks to you all, there was hope!

I replaced the 4 diodes last night and after a day of testing it seems to be working perfectly again.

Hats-off to you all!

--LouMinaughty
  Reply With Quote
Old 3rd September 2012, 07:42 PM   #14
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2012
Default Which diode for the Planet

Hello Everyone,

I read you posts with major interest as my Planet (1st version) is suffering from the same symptoms.
In one of the first posts, Bear-K, you mention that you replaced the diodes with "better fast rise time Schottky diodes".
Mooly, you suggested replacing the 1N4003 with 1N4004, which are (to my understanding) similar to 1N4003 but can stand higher reverse voltage... but which are not Shottkies.
Waj2005, I understand that you merely replace the old diodes with the same 1N4003 (maybe a wrong interpretation).
I also find a very interesting thread here, Digital Drive: Tweaks for Rega Planet, the long, unabridged version by Carlos where Schottkies are recommended.
I'm just wondering why Schottkies are recommended, and if 1N4003 or 4 would do a similar job here. I'm suspecting that replacing with the same part may turn the issue to come up again... but on the other hand, 1N400x are so much more easy to find.
I would appreciate your guidance before I open the player.
Thanks...
  Reply With Quote
Old 6th October 2012, 08:00 PM   #15
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2012
Hi all,

It is a bit strange to answer my own post, but this is just to let you know that I finally used BYV 10-40 because I could not find 11DQ10... and this solved the problem too. Just in case this may help.

Cheers.
  Reply With Quote
Old 7th October 2012, 11:40 AM   #16
Mooly is online now Mooly  United Kingdom
diyAudio Moderator
 
Mooly's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Missed your post first time around but pleased to hear you have fixed your player
__________________
-------------------------------------------------------
Installing and using LTspice. From beginner to advanced.
  Reply With Quote
Old 9th October 2012, 08:47 AM   #17
diyAudio Member
 
tiefbassuebertr's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: D-55629 Schwarzerden
There is an additional thread to the Rega Planet:
Rega Planet 2000
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rega Planet SCHEMATIC Please dognut Digital Source 3 10th December 2010 08:03 PM
Rega Planet transformer dognut Digital Source 1 30th October 2007 08:39 AM
rega planet not turning on dognut Digital Source 3 27th October 2007 01:23 AM
Taking Apart a Rega Planet Haoleb Digital Source 2 28th August 2006 09:18 PM
Rega Planet 2000 Julius Digital Source 4 25th November 2004 10:55 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:13 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2