diyAudio

diyAudio (http://www.diyaudio.com/forums/)
-   Digital Source (http://www.diyaudio.com/forums/digital-source/)
-   -   Lazy Sony cdp950 (http://www.diyaudio.com/forums/digital-source/124350-lazy-sony-cdp950.html)

Calamaro 5th June 2008 01:47 PM

Lazy Sony cdp950
 
Just bought an old Sony cdp950 with nice TDA1541A inside.
It works and reads discs but the transport makes a strange noise :confused: . If I skip the tracks it seems to loose energy, the motor turns slower and slower...
Can someone suggest me some repair?
Thanks in advance

kevinkr 5th June 2008 03:54 PM

I'm confused, does it not play disks correctly or are you just observing the change in spindle motor speed that occurs during normal disk play from the inside of the disk to the outer edge.. (Constant linear velocity IIRC)

The noise may be an indication of a need for lubrication depending on where it comes from. Possibly a motor needs replacement at this point as well.

Calamaro 5th June 2008 07:20 PM

Kevin, thanks for your reply. Oh I feel so naif :clown: So the motor speed changes... I've opened the player because a very loud noise (the clamp? the motor?) and I've noticed also this variable speed. Ok, I've lubricated the transport and the clamp with teflon grease, now it's better. I cleaned the lens with isopropyl alcohol but sometimes the disc still skips mostly on the first track. Can I adjust the laser without oscilloscope? I own a Sony service manual and it seems that I definitely need it.


All times are GMT. The time now is 01:55 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio


Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2