Go Back   Home > Forums > Source & Line > Digital Source

Digital Source Digital Players and Recorders: CD , SACD , Tape, Memory Card, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 30th July 2008, 09:12 AM   #1551
diyAudio Member
 
audio1st's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Foxton, CAMBS..
Erik, your work is brilliant and I can't wait to see more. It is going to be the best transport in the world ever..


rikkert1978, I have attached picture of the 8v from original power supply if you still need it..
Attached Images
File Type: jpg 31power.jpg (69.3 KB, 1373 views)
  Reply With Quote
Old 30th July 2008, 09:35 AM   #1552
Tham is offline Tham  Malaysia
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2006
"It is much more analog like...incredible just how much natural colour there are on the instruments....for me I do not want to go back to the Wadia anymore.....the flow of the music is addictive"

I fully agree with that. I built my clone based on Peter's mod but using Panasonic FM/Rubycon ZL caps with stock resonator and had been very impressed with it so far.

I actually sold my Wadia 8 recently.

Tham
  Reply With Quote
Old 30th July 2008, 12:39 PM   #1553
gtaebr is offline gtaebr  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2008
Anyone have a ez31 in pieces or not that they would ship to USA?

Thanks guys.

Joe
  Reply With Quote
Old 30th July 2008, 02:36 PM   #1554
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2005
Audio1st, thanks allot for that! This might be exactly what I need.

Cool to hear that the jvc`s that are finished are really delivering quality sound, its a good motivation to finish mine.
  Reply With Quote
Old 30th July 2008, 03:43 PM   #1555
kanifee is offline kanifee  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2008
Ok i started this project today and ive hit a snag allready, never a good sign!

Ive got the unit running from 8v off of the original ps untill i can get another transformer, i thought it would be good for a before and after aswell.
ive changed a couple of bits allready just to get it up and running for the other mods. for all intense and purposes the thing is working, it powers up, the disc plays but im not getting any signal through the digital out. Im using my audigy 2's cd spdif in for now though i do have an amp with digital in that im using to troubleshoot and its the same on both, no audio atall.

Here is what i have done so far

Ive marked in red the caps i have removed and the jumper i have put in as per the mods pdf.
Click the image to open in full size.
This is how im getting the digital out, im trying without resistors at the moment.
Click the image to open in full size.
Here is everything i have touched on the top of the board so far
Click the image to open in full size.
As you can see form the picture above, i have had to put the cap on a lead as i didnt quite realise how delicate the traces are on this board, i lifted the pad so i had to uncover the trace and solde rto that, i have cheacked this a couple of times and it seems like it is all were it needs to be.
Click the image to open in full size.

Maybe theres something ive missed i need to do before the digital out will work or maybe ive done some more serious damage? i have checked and everything seems ok though i have untrained eyes!
  Reply With Quote
Old 30th July 2008, 03:54 PM   #1556
RKH is offline RKH  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Colorado, USA
Joe,
Send me an e-mail thru this forum.

RKH

Quote:
Originally posted by gtaebr
Anyone have a ez31 in pieces or not that they would ship to USA?

Thanks guys.

Joe
__________________
Lighten up while you still can ...
  Reply With Quote
Old 30th July 2008, 04:56 PM   #1557
kevinkr is offline kevinkr  United States
diyAudio Moderator
 
kevinkr's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Boston, Massachusetts
Blog Entries: 6
Quote:
Originally posted by kanifee
Ok i started this project today and ive hit a snag allready, never a good sign!

Ive got the unit running from 8v off of the original ps untill i can get another transformer, i thought it would be good for a before and after aswell.
ive changed a couple of bits allready just to get it up and running for the other mods. for all intense and purposes the thing is working, it powers up, the disc plays but im not getting any signal through the digital out. Im using my audigy 2's cd spdif in for now though i do have an amp with digital in that im using to troubleshoot and its the same on both, no audio atall.

<snip>

Maybe theres something ive missed i need to do before the digital out will work or maybe ive done some more serious damage? i have checked and everything seems ok though i have untrained eyes!

Make sure you have wired the digital out correctly. Also many SPDIF receiver ICs are overloaded by the nearly 5Vpp from the spdif output (in which case the receiver ic will not lock on the signal and generates a mute flag) - you really need to use the proper network. Look at some of my earlier posts on this subject. Others have encountered the same problem. If you have a scope you can check to see whether or not you have signal at your rca jack.
__________________
"Extraordinary claims require extraordinary evidence." - Carl Sagan
  Reply With Quote
Old 30th July 2008, 05:09 PM   #1558
diyAudio Member
 
Erik van Voorst's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Rotterdam
Today I took the motor apart....nothing to tweak for me...
What I did do however is gave them a 2 mm copper Jacket and a grounding posibility....
Attached Images
File Type: jpg motor.jpg (56.2 KB, 1069 views)
__________________
To baldly go where no man has gone before................(James Kirk)
  Reply With Quote
Old 30th July 2008, 05:10 PM   #1559
diyAudio Member
 
Erik van Voorst's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Rotterdam
Mounted by a tight fitting (making a cut and pressing it together...)

For the photo and my experimenting I used my "dummy" motors
Attached Images
File Type: jpg earthing.jpg (51.8 KB, 1078 views)
__________________
To baldly go where no man has gone before................(James Kirk)
  Reply With Quote
Old 30th July 2008, 05:10 PM   #1560
kanifee is offline kanifee  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2008
I havnt got a scope to check, i got my parts off of peter, in the bag there is a dale 301 ohm resistor and another of which im unsure of the value, i cant see any were in the pdf they are used so i take it these would be for the spdif out?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:25 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2