SAA7000 chipset - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Digital Source

Digital Source Digital Players and Recorders: CD , SACD , Tape, Memory Card, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 19th February 2008, 04:50 AM   #1
Duo is offline Duo  Canada
diyAudio Member
 
Duo's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Victoria, BC, Canada
Send a message via ICQ to Duo
Default SAA7000 chipset

I'm getting a Marantz CD-73 going and I'm finding that the SAA7000 is not passing data or latch signals onto the 7030. Its clock generator is working, and I also see a proper latch signal on the 7030.

Does anyone have datasheets on this chipset?
  Reply With Quote
Old 19th February 2008, 09:04 AM   #2
oshifis is offline oshifis  Hungary
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Budapest, Hungary
You can find it here:

http://tube.fw.hu/

Laszlo
  Reply With Quote
Old 19th February 2008, 10:08 AM   #3
Duo is offline Duo  Canada
diyAudio Member
 
Duo's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Victoria, BC, Canada
Send a message via ICQ to Duo
Thank you for the link.

I've looked at the data and determined that the SAA7020 in this Marantz is the last IC in the lineup which is passing data.

The error output is staying low while the data output shows data timed with the data latch output and also in time with the frame strobe.

All of this appears at the correct pins on the inputs of the SAA7000 but nothing is appearing on its outputs. The SAA7030 is sitting around clocking its offset into the DACs and all else looks normal.

Is anyone familiar with this happening? I'm guessing the sAA7000 is not working properly?
  Reply With Quote
Old 20th February 2008, 02:24 PM   #4
oshifis is offline oshifis  Hungary
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Budapest, Hungary
Maybe a dumb question: is the crystal oscillator working on the SAA7000?
  Reply With Quote
Old 20th February 2008, 05:28 PM   #5
Duo is offline Duo  Canada
diyAudio Member
 
Duo's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Victoria, BC, Canada
Send a message via ICQ to Duo
Yes, the crystal oscillator is operating.

I found another machine with the same chipset and swapped the 7000. Now I see valid data at the inputs to the DACs, but there's no signal on the analog outputs. It looks like the DACs aren't working.

I'll swap in different DACs tonight and see what happens.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Saa7000 rfbrw Digital Source 34 17th October 2013 09:21 AM
SPDIF Output from SAA7020, SAA7000 lscangus Digital Source 76 22nd August 2013 05:53 PM
Possible to connect something to a SAA7000 ? 00940 Digital Source 8 26th May 2006 08:12 AM
which dsp chipset? kuribo Digital Source 1 27th February 2003 06:14 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:33 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2