CDM 2/29 Problem HELP! - Page 2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Digital Source

Digital Source Digital Players and Recorders: CD , SACD , Tape, Memory Card, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 19th November 2007, 12:34 PM   #11
diyAudio Member
 
Bassivus's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Novi Sad, Vojvodina
Oh!
That's why I haven't got it. My mail server won't accept more than 10mb...
  Reply With Quote
Old 19th November 2007, 12:39 PM   #12
diyAudio Member
 
aparatusonitus's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Split, Croatia
Quote:
Originally posted by Bassivus
Oh!
That's why I haven't got it. My mail server won't accept more than 10mb...
I'll try to upload a manual somewhere, will let you now latter where to look.
__________________
Non mai abbastanza...
  Reply With Quote
Old 19th November 2007, 12:40 PM   #13
diyAudio Member
 
Bassivus's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Novi Sad, Vojvodina
stoolpigeon, Sorry for my jumped in conclusion, and thanks for the advice. Anyway I have applied small amounts of the solder on each contact and checked it when connected, with the DMM and it works.
  Reply With Quote
Old 19th November 2007, 01:31 PM   #14
diyAudio Member
 
aparatusonitus's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Split, Croatia
I have uploaded Philips CDM0/1/2/3 service manuals at http://www.sharefx.com/index.asp?tab=today , you guys just have to register for free, manuals will be there for free download for 5 days. Enyoj!
__________________
Non mai abbastanza...
  Reply With Quote
Old 19th November 2007, 02:13 PM   #15
diyAudio Member
 
Bassivus's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Novi Sad, Vojvodina
aparatusonitus, THANKS

You are real
  Reply With Quote
Old 20th November 2007, 09:29 AM   #16
diyAudio Member
 
stoolpigeon's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Laputa
aparatusonitus, many thanks from me too.

Bassivus, do you mean your connecting cable works or the cd player now works?
  Reply With Quote
Old 20th November 2007, 01:41 PM   #17
diyAudio Member
 
Bassivus's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Novi Sad, Vojvodina
No stoolpigeon,

unfortunately no. I came to conclusion that the new cable does what it is supposed to do, but the player still doesn't read TOC. All the measurements I have checked are fine except earlier mentioned:
Quote:
Only thing I am able to find suspicious is that I don't measure nothing across the 2136, and the manual says I should measure +-400mV adjusting the pot 3146!
But I believe its because the laser doesn't lock in.
  Reply With Quote
Old 20th November 2007, 01:50 PM   #18
tubee is offline tubee  Netherlands
diyAudio Member
 
tubee's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Netherlands
What does the cdm do? Check all wires first. If the laser cannot find focus point, the feedback loop from servo is disturbed and nothing happens further. (only some movements of laser focus)
__________________
Daisy Bell
  Reply With Quote
Old 20th November 2007, 07:07 PM   #19
diyAudio Member
 
Bassivus's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Novi Sad, Vojvodina
Quote:
Originally posted by tubee
What does the cdm do? Check all wires first. If the laser cannot find focus point, the feedback loop from servo is disturbed and nothing happens further. (only some movements of laser focus)
Hello tubee,



I have checked all the wires.
I indeed have found one that must have gone out during disassembly(see attachment). This was the 14 wire "extension" cable - flat laser c. to flat servo c. I was sure that will fix the problem... but nope.
Now some description of the "start sequence":
Immediately on power up disk moves a bit. Its like very little, like max 1 cm measured on outer rim of the disk. After 1/2 to 1 sec. disk spins quite fast and after about 1 sec. you can see second "initiation". Display writes: "disc".
With no disc in the tray you can see the lens going up and down for two times.

Thanks!
Attached Images
File Type: jpg ext_cable.jpg (20.6 KB, 184 views)
  Reply With Quote
Old 20th November 2007, 07:20 PM   #20
tubee is offline tubee  Netherlands
diyAudio Member
 
tubee's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Netherlands
Do you see (without disc) a red light in the lens for a moment after pressing start? (Don't look straight in, but sideways!)

Does the laser arm move? Or changes position for a moment, or feels "powered" when you touch it with cdp switched on? If not check + and - 12 voltages on the servo opamp from servo board. Oh yes, you can only check this when a cd is put in (focus must be found) So you have to look under CDM.

Beware: ground yourself on heating tubes or so before touching laserprint connections, the laserdiode assembly is VERY sensitive for ESD! A pity
when a solid radial cdm is destroyed


Bad gnds can also often found too on that players (gnd connections to shield of decoderboard)


Good luck!
__________________
Daisy Bell
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mtx amp problem [[help!!]] fuzzypinkhat45 Car Audio 3 8th July 2008 05:34 AM
FRD/ZMA Problem Twisted85 Multi-Way 5 4th December 2006 01:19 PM
p3a problem MaXiZ Solid State 17 16th July 2005 07:14 AM
GC amp problem Jamh Chip Amps 30 6th April 2004 02:50 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:23 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2