Zapdac mk3 troubles - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Digital Source

Digital Source Digital Players and Recorders: CD , SACD , Tape, Memory Card, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 2nd September 2007, 07:15 PM   #1
ghisdal is offline ghisdal  Norway
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2006
Default Zapdac mk3 troubles

I have a Zapdac3, print board says 1996 vintage. When connecting a digital source the DAC distorts the sound pretty badly. You can easily hear what is being played, but with audible distortion.

I have tried with 4-5 sources and it happens with all of them. The only source it works with is a Squeesebox V3. This player has a volume control, and if I keep the volume below about 50 (of a 100) then it plays very nicely. I think the digitally controlled volume of Squuesebox regulates the output voltage, which means that the Zapdac somehow only accepts low output sources.

Does anyone know what the solution could be? I have tried the different jumper settings on the inside but they don't help. I have done some DIY so if you could give me some pointers on what to check (measuring points and so in) I can probably fix it myself if I know what to look for.....
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amp. troubles PLZ HELP!!!! ReverB Car Audio 5 1st November 2009 01:11 AM
need schematics for zapdac mk3,bal. Alexiss Digital Line Level 5 8th March 2009 09:07 PM
SW troubles... PIA nunayafb Multi-Way 7 30th March 2006 12:04 PM
zapdac mk3 Alexiss Digital Source 0 22nd November 2004 04:58 PM
amp troubles squid6 Tubes / Valves 5 8th July 2004 06:50 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:43 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2