diyAudio

diyAudio (http://www.diyaudio.com/forums/)
-   Digital Source (http://www.diyaudio.com/forums/digital-source/)
-   -   TEac T1 output noise (http://www.diyaudio.com/forums/digital-source/105483-teac-t1-output-noise.html)

bk.bas 18th July 2007 10:10 PM

TEac T1 output noise
 
Have just bought a TEAC T1 to replace an aging Marantz that I was using as a transport. I am feeding it into my Audio Alchemy DDE (v1) via the digital co-ax output. When it is first powered on, but before a disc is played it gives considerable output noise, whcih seems to continue even if powered off!. Once a CD is played it synchronises and locks into the DDE fine, and then stays locked until powered off, when the fuzzy crackling returns. Does anyone have any suggestions as to cause. It's not a problem as it plays fine, sounds great (much closer to the 'analogue' sound that I prefer), but is mildly annoying as I can't leave the Amp (Audiolab) switched to CD with the TEAC/DDE combination switched off

Eric Juaneda 22nd July 2007 02:17 PM

Hello bk.bas,

Did you try to change coax digital cable ?

Eric

bk.bas 22nd July 2007 04:53 PM

co-ax replacement!
 
I've just ordered a new (better quality) one anyway, but the old one which is an ancient QED was OK with the old Marantz/DDE1 combination, so I'll try it and rule it out. If not then still stumped as the 'interference' still continues even when the TEAC is powered off at the mains


All times are GMT. The time now is 11:09 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio


Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2