Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Digital Line Level DACs, Digital Crossovers, Equalizers, etc.

Need Help!! ES9038Pro DAC + Amanero w/ No Sound Output.. :(
Need Help!! ES9038Pro DAC + Amanero w/ No Sound Output.. :(
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 30th December 2017, 06:36 PM   #11
ZoSoNCSU is offline ZoSoNCSU  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Raleigh, NC
Send a message via AIM to ZoSoNCSU
Well I am pretty disappointed right now... After testing this DAC as shown in the pictures above (working) for days; I finally had all the hardware needed for the enclosure. So I put the board in using standoffs to keep it above the steel enclosure base. When I finally finished putting the screen and buttons into the face plate and turned the unit back on the screen shows the initial prompt for 1-2 seconds max and then immediately fades to black. I have had some people saying they think it is a dead short, but I have still not found it. Please help!
__________________
My Personal HiFi Audio Builds and Reviews (no ads or trackers!) Just HW builds logs, build videos, vintage parts recycling by recertifying them with a Sprague Tel-Ohmike TO-6A, High Res Music, HW Reviews, etc: https://hallmanlabs.com/
  Reply With Quote
Old 30th December 2017, 06:42 PM   #12
Wungun is offline Wungun  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2013
Take it right back out of the case...
Power it back up but be ready to shut it down right away if you don't see the screen come on!
Maybe do the "lightbulb variac" test on supply power....?
  Reply With Quote
Old 30th December 2017, 07:14 PM   #13
ZoSoNCSU is offline ZoSoNCSU  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Raleigh, NC
Send a message via AIM to ZoSoNCSU
Yeah I am currently working backwards to get back to the point where it last worked correctly. Will let you know what happens.

If anyone else has any guesses/insight they can offer please feel free!
__________________
My Personal HiFi Audio Builds and Reviews (no ads or trackers!) Just HW builds logs, build videos, vintage parts recycling by recertifying them with a Sprague Tel-Ohmike TO-6A, High Res Music, HW Reviews, etc: https://hallmanlabs.com/
  Reply With Quote
Old 30th December 2017, 08:38 PM   #14
ZoSoNCSU is offline ZoSoNCSU  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Raleigh, NC
Send a message via AIM to ZoSoNCSU
So I worked backwards and removed the DAC PCB from the enclosure. I even re-soldered the plug and the on/off switch, but I have the exact same problem I described above..

Now I am slightly worried..
__________________
My Personal HiFi Audio Builds and Reviews (no ads or trackers!) Just HW builds logs, build videos, vintage parts recycling by recertifying them with a Sprague Tel-Ohmike TO-6A, High Res Music, HW Reviews, etc: https://hallmanlabs.com/
  Reply With Quote
Old 30th December 2017, 08:53 PM   #15
Wungun is offline Wungun  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2013
Quote:
Originally Posted by ZoSoNCSU View Post
So I worked backwards and removed the DAC PCB from the enclosure. I even re-soldered the plug and the on/off switch, but I have the exact same problem I described above..

Now I am slightly worried..
Do you have a multimeter? Start metering it out...
  Reply With Quote
Old 30th December 2017, 09:00 PM   #16
ZoSoNCSU is offline ZoSoNCSU  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Raleigh, NC
Send a message via AIM to ZoSoNCSU
The voltages are correct, that is the first thing I did before bothering to desolder or remove the board.
__________________
My Personal HiFi Audio Builds and Reviews (no ads or trackers!) Just HW builds logs, build videos, vintage parts recycling by recertifying them with a Sprague Tel-Ohmike TO-6A, High Res Music, HW Reviews, etc: https://hallmanlabs.com/
  Reply With Quote
Old 30th December 2017, 09:02 PM   #17
Wungun is offline Wungun  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2013
Quote:
Originally Posted by ZoSoNCSU View Post
The voltages are correct, that is the first thing I did before bothering to desolder or remove the board.
Good... I assume 6ou mean at the connection points. Try to follow the V thru the board now. DC obviously, after the diodes/capacitors.
Feel the regulators too.... Are they cold? Super hot?
  Reply With Quote
Old 30th December 2017, 10:14 PM   #18
ZoSoNCSU is offline ZoSoNCSU  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Raleigh, NC
Send a message via AIM to ZoSoNCSU
I found the problem. The OLED screen's IR receiver is extruding too far from the screen itself and when I tightened it down to the enclosure's front (steel) plate, that shorted the pins.

EVERYTHING IS WORKING!!! Keep an eye out for my review now that I have no issues I can begin rolling my discrete op-amps up for review! Should be posted in the next week on my site in my signature below.



__________________
My Personal HiFi Audio Builds and Reviews (no ads or trackers!) Just HW builds logs, build videos, vintage parts recycling by recertifying them with a Sprague Tel-Ohmike TO-6A, High Res Music, HW Reviews, etc: https://hallmanlabs.com/

Last edited by ZoSoNCSU; 30th December 2017 at 10:16 PM.
  Reply With Quote
Old 31st December 2017, 03:32 PM   #19
Wungun is offline Wungun  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2013
Awesome! Glad no serious damage was done...
  Reply With Quote
Old 6th May 2018, 04:47 AM   #20
technodude is offline technodude
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2015
How does this DAC sound compared to retail stuff like the benchmark or asus?
  Reply With Quote

Reply


Need Help!! ES9038Pro DAC + Amanero w/ No Sound Output.. :(Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A supper dac & headphone amp with ES9038pro op111op Headphone Systems 17 6th March 2018 07:41 PM
DIY ES9038pro Board BJosephs Digital Line Level 26 12th November 2017 08:19 PM
DAC ES9038pro op111op Digital Line Level 3 24th July 2017 12:24 PM
how to mix sound from notebook and external sound card and get headphones output burence73 Headphone Systems 17 29th December 2012 07:58 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:00 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.00%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2018 diyAudio
Wiki