Behringer DEQ2496 Button LED ? - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Digital Line Level

Digital Line Level DACs, Digital Crossovers, Equalizers, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 20th January 2012, 10:35 PM   #1
skidave is offline skidave  United States
diyAudio Member
 
skidave's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: York, Pennsylvania
Default Behringer DEQ2496 Button LED ?

I turned on my DEQ2496 today and noticed the 9 buttons on the right side for DEQ, PEQ, etc. do not illuminate when they are pushed. The display shows the function changes, but the buttons no longer show what mode is selected. I scrolled through the utility menu, but nothing for button illumination. They do flash at turn on.

This unit is less than 6 months old has less than 10 hours of use!

Any thoughts?

Thanks,

Dave
  Reply With Quote
Old 20th January 2012, 10:48 PM   #2
diyAudio Moderator
 
pinkmouse's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Chatham, England
Send it back for warranty repair.
__________________
Rick: Oh Cliff / Sometimes it must be difficult not to feel as if / You really are a cliff / when fascists keep trying to push you over it! / Are they the lemmings / Or are you, Cliff? / Or are you Cliff?
  Reply With Quote
Old 20th January 2012, 10:54 PM   #3
Pano is offline Pano  United States
diyAudio Moderator
 
Pano's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Milliways
Blog Entries: 4
It could be a firmware issue, but I'd send it back. It should not do that.
  Reply With Quote
Old 20th January 2012, 11:00 PM   #4
skidave is offline skidave  United States
diyAudio Member
 
skidave's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: York, Pennsylvania
yeah, I'm sensing this is going to be a warranty issue.
  Reply With Quote
Old 21st January 2012, 01:12 AM   #5
skidave is offline skidave  United States
diyAudio Member
 
skidave's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: York, Pennsylvania
Now it's worse. Unit will not store or adjust memory settings and if you re-power the unit, it always boots to the MIDI page 2 screen. I submitted my online warranty submission to Behringer.

Unit was purchased in September.

I know why I see so much discussion about these units having issues...

Dave
  Reply With Quote
Old 21st January 2012, 08:47 AM   #6
diyAudio Moderator
 
pinkmouse's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Chatham, England
These things are built down to a price, so the odd failure is to be expected, luckily yours happened within the warranty period. If you compare the cost to a real pro unit, something like the XTA226 that costs 2500, you can see that some shortcuts must have been made.
__________________
Rick: Oh Cliff / Sometimes it must be difficult not to feel as if / You really are a cliff / when fascists keep trying to push you over it! / Are they the lemmings / Or are you, Cliff? / Or are you Cliff?
  Reply With Quote
Old 19th February 2012, 08:34 PM   #7
skidave is offline skidave  United States
diyAudio Member
 
skidave's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: York, Pennsylvania
Just wanted to give a quick update...

I received my warranty replacement unit from Behringer. They exchanged the unit timely and without any issues (FYI, you need to show proof of purchase to validate this unit was purchased through an approved retailer).

My original issue was the LEDs for the function buttons were not illuminating. Too funny, on the replacement unit, all the LEDs on the buttons work as specified in the manual EXCEPT Utility, I/O and Bypass. Must be the firmware version (this is at 2.5).

Oh well, it's not a huge deal.

If anyone else has firmware 2.5 and can check their Utility, I/O and Bypass LEDs to see if they illuminate when the function is selected or parameters changed, I'd appreciate a response back.

Thanks.

Dave
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Modify behringer DEQ2496? Rapid Digital Line Level 228 2nd July 2014 01:11 AM
Integrating the Behringer DEQ2496 AstralFurious Digital Line Level 1 19th December 2011 09:11 AM
Behringer DEQ2496 Schematic Claus Digital Line Level 12 10th July 2011 01:40 AM
FS:Behringer DEQ2496 Ryssen Swap Meet 15 16th April 2009 08:24 PM
Behringer DEQ2496 into T Amp? joesan Digital Source 7 19th October 2005 10:30 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:07 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2