EMU 0404 PCI - Needs a fixin' first, but... - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Digital Line Level

Digital Line Level DACs, Digital Crossovers, Equalizers, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 24th December 2010, 09:16 PM   #1
jbeckva is offline jbeckva  United States
diyAudio Member
 
jbeckva's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Powhatan, VA
Default EMU 0404 PCI - Needs a fixin' first, but...

I just received an EMU 0404 that was sent for me to fix. Complaint is one of the channels is out.

While offlining it, I noticed that the output dc resistance for the "good" channel is around 50 ohms, but way down there at 4 ohms for the "bad" channel.

I'm thinking it's Q1 which shows the same resistance readings (bad) that Q3 does (good), so Q1 is definitely suspect. But for the life of me I can't find a valid part number for it. It has 6KI (or 8KI?) written on it, but that's all I have.

Would anyone out there happen to have a good part number? Also - is it possible that Q1 and Q3 could be those "muting" transistors? If so, then I could probably just remove it, or ?

Thanks guys.
  Reply With Quote
Old 28th December 2010, 02:53 PM   #2
jbeckva is offline jbeckva  United States
diyAudio Member
 
jbeckva's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Powhatan, VA
Well, I managed to at least figure out that they were the muting transistors on the outputs. I have both removed - even the 50 ohms on the supposedly "good" channel is suspect to me + it would have given a channel imbalance if left in, so both are out of the circuit.

The output sounds great and in both channels now, but I'd sure like to know what a suitable P/N would be to replace them. I guess they could remain out of the circuit. Half on one, half the other - if replaced they could go bad again.. but if left out, no transient muting. I'll tell the owner to always make sure he has the 0404 deselected on his amp any time he's powering the pc up or down.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: E-MU 0404 PCI soundcard RichLund Swap Meet 1 13th December 2010 02:03 PM
Connection a PCI card to a mini-PCI slot? jbop PC Based 7 16th March 2010 03:29 PM
EMU 0404 Sound Card tripathdude Digital Source 5 23rd May 2008 04:46 PM
fixin to do the Big 3 skooter Car Audio 4 3rd December 2007 09:19 AM
Modding my EMU 0404: Can someone please verify bg4533 Digital Source 4 11th November 2004 09:32 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:51 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2