Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Digital Line Level DACs, Digital Crossovers, Equalizers, etc.

2x TDA1541. noise quesion
2x TDA1541. noise quesion
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 21st September 2010, 08:41 AM   #41
erin is offline erin  Australia
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: http://www.acmuller.net/con-dao/daodejing.html
Quote:
Originally Posted by qusp View Post
I dont know that i would call it a happy ending. .
Well I would. The DAC is working correctly and the problem is solved.
The thread remained open ended with no answer as to the problem - until we found out what happened!!
There are far too many threads with the last post saying " I will report back" etc. And 6 months later still no answer.
So it is a happy ending for two reasons.
1)All who read the thread found out what the problem was, and
2)the DAC is now working.

Happy happy joy joy. Happy happy joy joy.
  Reply With Quote
Old 21st September 2010, 02:34 PM   #42
julcat is offline julcat  Mexico
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2009
Hui give me excellent service, as usual is recommended to have good comunication with the seller, the DAC is extraordinary, very analog sounding and well constructed, i recommended to anyone is a real bargain.
  Reply With Quote
Old 22nd September 2010, 05:22 AM   #43
erin is offline erin  Australia
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: http://www.acmuller.net/con-dao/daodejing.html
julcat, have you compared this 2x DAC to a single TDA1541 DAC?
If so what are your impressions?
thanks
  Reply With Quote
Old 22nd September 2010, 03:34 PM   #44
julcat is offline julcat  Mexico
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2009
No erin, but it can compete with my Audio GD 9 mk3 with PDM100 and 8 PCM1704UK, lots of details, great soundstage and great resolution, it needs a very good transport to sound good, I'm using a laptop to a modified Teralink X2 with ADUM USB Isolator and canīt be happier.

Indeed there is an interesting model with a reclocker, i think is a nice kit

http://cgi.ebay.com/DAC-TDA1541A-WM8...item3360fa79e9
  Reply With Quote
Old 14th October 2010, 12:25 AM   #45
wushuliu is online now wushuliu  United States
diyAudio Member
 
wushuliu's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Pacific NW
I have his AD1865 kit and it is a terrific DAC. I have a feeling that he is probably selling the best-sounding dac kits on ebay, especially as it appears he designs most if not all of them himself (by design I mean not selling someone else's boards) and the parts quality is very good...
  Reply With Quote
Old 14th October 2010, 01:41 AM   #46
julcat is offline julcat  Mexico
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2009
Yes Wushuliu, before this DAC, i don't used to believe in NOS Dacs but now is my prefered mode, i will try some mods later.
  Reply With Quote
Old 10th July 2011, 03:54 AM   #47
gabdx is offline gabdx  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2008
2 dacs from blue pcb tda1541, both do noise. One just turns into oscillation after few seconds and just plays noise.
  Reply With Quote
Old 13th July 2011, 12:22 AM   #48
bozakdla is offline bozakdla  Greece
diyAudio Member
 
bozakdla's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Athens
I have this dac for two months now and no noise at all. I use the JFET first driver stage output not the op-amp output though. Are your dacs new?
  Reply With Quote
Old 4th August 2011, 08:43 AM   #49
QSerraTico_Tico is offline QSerraTico_Tico  Europe
diyAudio Member
 
QSerraTico_Tico's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Quote:
Originally Posted by erin View Post
Well I would. The DAC is working correctly and the problem is solved.
The thread remained open ended with no answer as to the problem - until we found out what happened!!
There are far too many threads with the last post saying " I will report back" etc. And 6 months later still no answer.
So it is a happy ending for two reasons.
1)All who read the thread found out what the problem was, and
2)the DAC is now working.

Happy happy joy joy. Happy happy joy joy.
Use short loops on the bit decoupling caps.
I had huge Russian teflons on wires and got that typical noise problem.
  Reply With Quote

Reply


2x TDA1541. noise quesionHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TDA1541 - noise in one channel? phofman Digital Source 6 17th October 2016 10:57 AM
A quesion about ORCAD part lib????? roberd Chip Amps 4 30th May 2006 06:22 AM
noise problem with TDA1541 vincent_brient Digital Source 16 14th March 2005 08:58 PM
Naive CCS quesion zobsky Tubes / Valves 5 6th August 2004 11:50 PM
flickering noise at silent passages (CS8412+TDA1541) weissi Digital Source 4 17th May 2003 12:16 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:20 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.00%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2018 diyAudio
Wiki