ezDAC v.1.5 Builders Thread - Page 25 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Digital Line Level

Digital Line Level DACs, Digital Crossovers, Equalizers, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 14th March 2010, 11:48 PM   #241
PJN is offline PJN  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Pa, USA
Hi Evan,

The V+ is coming in under the board. It was neater that way.

I took some voltages on the regulators, the pic attached shows what I measured. The layout of the sketch is the same as the layout on the board.

PJN
Attached Images
File Type: jpg Voltages.jpg (60.3 KB, 190 views)
  Reply With Quote
Old 15th March 2010, 12:06 AM   #242
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Atlanta
There's got to either be a short or open circuit somewhere on the board. Or possibly something got fried, but you probably would've realized that by now. The only way to figure out is to probe as much as you can.
__________________
He's not hi-fi, he's my stereo.
ShinyMetal
  Reply With Quote
Old 15th March 2010, 06:03 PM   #243
paulb is offline paulb  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Calgary
It looks like you have all 4 voltages, but the designators (U8, 9,10,11) in your drawing are mixed up. At least they don't seem to match the schematic.
  Reply With Quote
Old 15th March 2010, 08:23 PM   #244
6h5c is offline 6h5c  Netherlands
One Seriously Addicted to Audio and Electronics
diyAudio Member
 
6h5c's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Heerhugowaard
Check for shorts around the oscillator. If the clock signal is missing, the DAC won't do anything either. If you have a scope around, check the clock signal.

Ray
__________________
Gonna buy my little girl a pink soldering-iron
The new DOS-CFP board is out!
  Reply With Quote
Old 16th March 2010, 12:37 AM   #245
PJN is offline PJN  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Pa, USA
Hi Paul,

You are right I screwed my drawing up U8 on the dwg is really U10, and U10 on the dwg is really U8.

Ray,

The ocillator is something that I'll check, I bought both the big 4 pin one and the smaller SMD crystec. I installed the SMD but had difficulty, I might have screwed it up. I don't have a scope but I'll go over everything with a powerful magnifying glass and check for shorts, and try reflowing the clock. If I don't find any thing and it still won't work, I'll try swapping the clock out for the big one.

Thanks for all of your help and patience,

PJN
  Reply With Quote
Old 16th March 2010, 06:04 PM   #246
6h5c is offline 6h5c  Netherlands
One Seriously Addicted to Audio and Electronics
diyAudio Member
 
6h5c's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Heerhugowaard
Ok, that's a good point, at least then you'll know the clock should be working allright.

Ray
__________________
Gonna buy my little girl a pink soldering-iron
The new DOS-CFP board is out!
  Reply With Quote
Old 19th March 2010, 05:30 PM   #247
PJN is offline PJN  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Pa, USA
Does anybody have a pic of the completed underside of a working 1.5 board that they could post. I want to double check my installation.

Thanks

PJN
  Reply With Quote
Old 21st March 2010, 07:20 PM   #248
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2008
Check post #148

regards Michael
  Reply With Quote
Old 21st March 2010, 09:27 PM   #249
PJN is offline PJN  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Pa, USA
Hi everyone,

I finally got some free time to try troubleshooting mu dac board some more. Unfortunately still no success but here is a run down on my findings so far.

- All the voltage regulators U8,9,10, and 11 are putting out the correct voltage, except that U10 and 11 are putting out +10.6v and -10.6v instead of 12v. but thats just a resistor change to correct.

- PCM 1794 : getting 3.3v on legs 2 & 9 as per diagram, getting 5v on 15,21,22,23 & 28 as per diagram.

- AD1899 : geting 3.3v on proper legs as per diagram.

- CS 8416 : getting 3.3v to legs as per diagram.

- U4 & 5 : getting +10.6v on leg 7 and `10.6 on leg 4 as per diagram.

- I carefully checked the board for shorts under magnification and didn't find any.

- After the above checks I removed the SMC clock and replaced it with the 4 pin canned clock.

Still won't sing. I don't have any equipment other than a DMM. Any suggestions on what I could/should check next would be greatly appreciated.

Thanks,

PJN
  Reply With Quote
Old 21st March 2010, 09:54 PM   #250
6h5c is offline 6h5c  Netherlands
One Seriously Addicted to Audio and Electronics
diyAudio Member
 
6h5c's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Heerhugowaard
A small suggestion: check if the RESET pins become high, +3.3V. If somehow things around U6 don't work correctly, the DAC remains in RESET state and there's no output either.

Ray
__________________
Gonna buy my little girl a pink soldering-iron
The new DOS-CFP board is out!
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
F3 Builders Thread Melon Head Pass Labs 523 31st May 2014 03:05 PM
EZDAC is singing now!!! ezkcdude Digital Source 217 11th December 2011 06:45 PM
A-X IP Issues (split from Builders thread) tomchaoda Pass Labs 107 16th October 2011 02:05 AM
ezDAC chipsets xaudiox Group Buys 0 27th May 2009 06:45 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:46 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2