Experience with this DIY DAC ? - Page 153 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Digital Line Level

Digital Line Level DACs, Digital Crossovers, Equalizers, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 19th November 2009, 07:02 PM   #1521
RIP
 
Join Date: Oct 2005
Location: Central Florida
The secondary RC filter pretty much works independently from the rest of the circuitry.

I know the F5 has a huge bandwidth. If you are already using a 1K/.0022 filter it would be better to limit the bandwidth at the F5s input circuitry. That has been discussed by Mr Pass, I believe even in his original article. 10pf across the inputs comes to mind, but I could be off.
  Reply With Quote
Old 19th November 2009, 09:25 PM   #1522
Ryssen is offline Ryssen  Sweden
diyAudio Member
 
Ryssen's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Sweden--> Here
Tried 10pf and later 20pf,the temprature is a littel better but still a little to much.
How high can I go on the capasistor before it starts affecting the hearing area?
__________________
Regards Åke
  Reply With Quote
Old 19th November 2009, 11:53 PM   #1523
RIP
 
Join Date: Oct 2005
Location: Central Florida
That's a tough question for me to answer. It's best that you post on the F5 thread to possibly get an answer from the master, NP. I built one but I really didn't like it, but don't tell Mr Pass.
  Reply With Quote
Old 20th November 2009, 01:50 PM   #1524
Ryssen is offline Ryssen  Sweden
diyAudio Member
 
Ryssen's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Sweden--> Here
Quote:
but don't tell Mr Pass
__________________
Regards Åke
  Reply With Quote
Old 20th November 2009, 07:37 PM   #1525
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2009
I thought someone might be able to help me diagnose this issue.

I recently noticed a big difference between playback levels between my Mac Mini (which is outputting to the DAC via USB) and my Oppo 980 player. A few weeks ago I pushed my receiver to clipping (for just a moment) while using the Mini/DAC setup. Ever since, it seems that I have to "crank" the receiver to produce a normal loudness level. As a reference, -20 dB is pretty loud when using the Oppo. The Mini/DAC might need to go to -0 dB for a comparable level.

There's no distortion, buzzing, humming, or odd artifacts during playback either way. The speakers seem fine. The receiver is fine. It's just odd.
  Reply With Quote
Old 21st November 2009, 07:57 AM   #1526
diyAudio Member
 
wushuliu's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Los Angeles
If anyone's interested I'm selling my UTC A20's. $80 shipped in the U.S. $80 plus for international...
  Reply With Quote
Old 21st November 2009, 11:28 AM   #1527
brianco is offline brianco  Ireland
diyAudio Member
 
brianco's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Scottish Borders - Kelso; on the famous Tweed River!
Exclamation Looks like a bargain - at the moment!



Vintage NOS UTC TRW A-20 Transformer Tube Amp Pair. Search US Ebaaay!

About 27 Bucks with 12 hours to go!
  Reply With Quote
Old 21st November 2009, 12:24 PM   #1528
RIP
 
Join Date: Oct 2005
Location: Central Florida
80 bucks shipped is a great price.
  Reply With Quote
Old 21st November 2009, 02:11 PM   #1529
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2009
Quote:
Originally Posted by wushuliu View Post
If anyone's interested I'm selling my UTC A20's. $80 shipped in the U.S. $80 plus for international...
Why?
  Reply With Quote
Old 21st November 2009, 02:49 PM   #1530
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2008
Quote:
Originally Posted by McCrackers View Post
Why?
Maybe getting bored with 'soft' sound of the A-20.....

Maybe tube stage much better..........
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A.O.S - Any experience? Keltern Multi-Way 16 26th April 2012 11:15 PM
my t-amp experience Eggzy Chip Amps 35 17th December 2005 06:29 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:27 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2