Noise with SMPS and T-amp mod - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Class D

Class D Switching Power Amplifiers and Power D/A conversion

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 26th February 2007, 04:32 PM   #1
ghisdal is offline ghisdal  Norway
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2006
Default Noise with SMPS and T-amp mod

Hi,

Just completed my T-amp mod. I've reboxed everything and added some Mundorf Silver 2.2uF caps. New pot and on/off switch.

I have included one of those 8080 SMPS that have been selling on ebay.

The problem is noise. There is a little static noise all the time, but this is so low that it doesn't bother me. I have a different noise that comes and goes. It is a harsh sound, hard to describe exactly. It is there for a second and then disappears again.

I have read that the t-amp+SMPS combo can produce some noise..... is this what I'm hearing?

Please advice (and pardon my english)...
  Reply With Quote
Old 27th February 2007, 05:59 AM   #2
Pano is offline Pano  United States
diyAudio Moderator
 
Pano's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Milliways
Blog Entries: 4
That's a hard question.

Can you tell us more about the noise that comes and goes? Might it be from something else in the Hi-Fi chain? Do you have another power supply that you can test with? Maybe even batteries?
__________________
Take the Speaker Voltage Test!
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SMPS Noise microsim444 Everything Else 23 20th December 2008 07:11 AM
SMPS Noise Problem rejithcv Power Supplies 0 13th November 2006 02:33 PM
SMPS noise problem Nuuk Digital Source 8 4th July 2006 02:02 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:05 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2