AMP-3 DC offset (high) - Page 2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Class D

Class D Switching Power Amplifiers and Power D/A conversion

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 5th August 2005, 02:18 AM   #11
BWRX is offline BWRX  United States
diyAudio Moderator Emeritus
 
Join Date: Jan 2005
Location: Pennsylvania
i had 3.2mV and 11.7mV on my working one (with no source connected) and 0mV on my non-working one one thing i do notice is that even though the dc offset is low and there is no noise coming from the speakers when no source is connected there is a lot of noise when a source (ipod, cd player, computer, etc.) is connected. do any of your AMP3's have the same issues with noise? it's much worse than compared to even a stock SI which has very little even with a source on the inputs. i don't think it's the source because the noise level is about the same with the three different sources i listed above.
  Reply With Quote
Old 5th August 2005, 09:08 AM   #12
t. is offline t.  United Kingdom
diyAudio Member
 
t.'s Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: notts
Quote:
Originally posted by sx881663


79 MV on one and 67 MV on the other, not great but passable.
Roger

Thanks Roger,

Seems yours is similar to mine
It makes me wonder though why the DC offsets are higher than normal
  Reply With Quote
Old 5th August 2005, 09:13 AM   #13
t. is offline t.  United Kingdom
diyAudio Member
 
t.'s Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: notts
Quote:
Originally posted by BWRX
i had 3.2mV and 11.7mV on my working one (with no source connected) and 0mV on my non-working one one thing i do notice is that even though the dc offset is low and there is no noise coming from the speakers when no source is connected there is a lot of noise when a source (ipod, cd player, computer, etc.) is connected. do any of your AMP3's have the same issues with noise? it's much worse than compared to even a stock SI which has very little even with a source on the inputs. i don't think it's the source because the noise level is about the same with the three different sources i listed above.
Mines silent when I plug in either of my diy dacs but there is a small bit of hiss If I plug in my dvd player but I think thats just noise on the dvds output.
Have you modded your Amp3 at all?
  Reply With Quote
Old 5th August 2005, 02:06 PM   #14
BWRX is offline BWRX  United States
diyAudio Moderator Emeritus
 
Join Date: Jan 2005
Location: Pennsylvania
nope, no mods. although i did use 0.6mm wire instead of the supplied 0.5mm wire for the toroids. that shouldn't make much of a difference though.
  Reply With Quote
Old 5th August 2005, 08:56 PM   #15
Nuuk is offline Nuuk  United Kingdom
diyAudio Member
 
Nuuk's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Somerset, SW England
I got brave today and connected the AMP-3 up to a test speaker. No problems with the 120 odd mV offset so I tested the other channel and then connected up my 'proper' speakers'.

After all the angst of not completing the kit first time (thanks again to Leo who 'sorted it') I am pleased to say that I like what I hear. But that's all your getting out of me at present!
__________________
The truth need not be veiled, for it veils itself from the eyes of the ignorant.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Aleph 5 High DC Offset john65b Pass Labs 10 29th July 2009 01:51 AM
High DC Offset in one channel hifileslie Solid State 0 28th April 2006 02:53 PM
High offset drift darkfenriz Solid State 11 4th February 2006 09:35 AM
Help! High Offset on Tjoeb 99 blip1882 Digital Source 2 16th December 2005 12:26 AM
High DC-Offset - Why? rampage101 Chip Amps 1 30th April 2004 08:16 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:24 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2