Problems setting up assembled AMP6-basic with speakers - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Class D

Class D Switching Power Amplifiers and Power D/A conversion

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 1st July 2013, 07:32 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2013
Default Problems setting up assembled AMP6-basic with speakers

My assembled Amp6-basic just arrived, which I intend to hook up with two Monacor SP-60's. This is the first time that I am doing anything like this, and for some reason I can't get it working.

I have read about it a lot, but the setup part seems so easy that I can't find any threads about it.

I have tried connecting it both to a 12V lead-acid battery and to an outlet with a 12V transformer.
Both of the speakers are connected to the input conntacts, and the audio cable is connected with my iPhone to the amp.

The only thing that I can think of that might be the problem is that the power contact is sized 2.5/5.5 instead of 2.5/5.0.

Anyone who can help me with this?
Could the power contact be the problem?
  Reply With Quote
Old 2nd July 2013, 08:39 PM   #2
PetruV is offline PetruV  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
what is the problem
__________________
I know everything but do nothing
  Reply With Quote
Old 5th July 2013, 08:45 PM   #3
diyAudio Member
 
nigelwright7557's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Carlisle, England
Quote:
Originally Posted by theeomuush View Post

Both of the speakers are connected to the input conntacts, and the audio cable is connected with my iPhone to the amp.

Could the power contact be the problem?
Surely you mean the speakers are connected to output ?
The iphone will be connected to the input.
__________________
PCBCAD50 software. http://www.murtonpikesystems.co.uk
  Reply With Quote
Old 21st July 2013, 11:30 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2013
That's right, I meant the output.

The problem is solved now anyway. I had missed to put on two small black parts on a square of four golden pins. Now it's working.

But, since i want to know how it works, what are their function?
  Reply With Quote
Old 21st July 2013, 12:40 PM   #5
diyAudio Member
 
PressureFM's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Denmark
Quote:
Originally Posted by theeomuush View Post
That's right, I meant the output.

The problem is solved now anyway. I had missed to put on two small black parts on a square of four golden pins. Now it's working.

But, since i want to know how it works, what are their function?
Mute and sleep pins
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amp6 Basic Assembly mrtnrsmssn Class D 15 19th July 2013 11:31 AM
Need Lepai TRIPATH TA2020 or amp6-basic assembled in Denmark vANGiEEE Class D 7 3rd May 2011 10:51 AM
Buzz from Amp6-Basic revans Class D 15 22nd February 2009 12:09 AM
Best speakers/setup for Amp6-Basic revans Full Range 2 5th August 2008 12:53 PM
Amp6 Basic Dennis Hui Class D 10 27th September 2006 02:27 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:46 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2