Custom boombox buzzes when you touch the controls (Lepai 2020) *pics* - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Class D

Class D Switching Power Amplifiers and Power D/A conversion

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 5th April 2013, 09:42 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2013
Default Custom boombox buzzes when you touch the controls (Lepai 2020) *pics*

I built this thing a couple months ago and have really been enjoying listening to it, but i think its time to open it back up this weekend and troubleshoot a couple issues, but It ain't easy, so I wanted to get some help pre-trouble shooting before I do it.

I took the LP2020 out of its chassis, and custom mounted it into the front of the unit. Everytime you touch the controls or the front metal panel, there is a very bad feedback buzz. Any ideas what might cause this, and what stuff I can look at when i open it up?

Pics of the unit:

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
  Reply With Quote
Old 5th April 2013, 10:03 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2011
is that fron metal panel connected to GND ?
  Reply With Quote
Old 5th April 2013, 10:17 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2013
im not really sure...

heres a pic of the board
http://i.imgur.com/UEyp7.jpg
  Reply With Quote
Old 6th April 2013, 03:50 AM   #4
Budgie is offline Budgie  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: Not were I'm suppose to be......
Looking at the picture it looks like the front panel is not grounded (as Arty mentioned). It probably was grounded by the chassis parts you eliminated in your mounting. Take a look at the jumper grounding the volume pot body - doing similar to one of the remaining tone controls should take care of it as they are mounted to the front panel directly.

By the way - great looking build!
  Reply With Quote
Old 6th April 2013, 07:08 AM   #5
Banned
 
Join Date: Jan 2005
The lepai LP2020 uses really low quality components and is a generally shoddy costruction, a much better quality amp using the TA2020 is the SMSL SA-S1.
  Reply With Quote
Old 6th April 2013, 11:38 AM   #6
xrk971 is offline xrk971  United States
diyAudio Member
 
xrk971's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Virginia
+1 on the grounding. Make sure front panel is grounded to ground on pcb and ground of power source. Use a crimp loop terminal and screw that to one of the front panel screws and connect that to the soldered ground connection on shell of volume pot, then connect that to ground of battery or power input.

NICE BOX! What drivers are those and are you using a crossover? Are those bass reflex ports going out the back?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lepai 2020 - no sound at all! Crypto Class D 7 11th June 2014 12:18 PM
Mini ~$150 Ultimate Boom Box Lepai 2020 ++ ?? ph123 Construction Tips 17 20th December 2012 08:31 PM
Repairing left channel in Lepai 2020 ??? tuxedocivic Chip Amps 5 29th June 2012 08:35 PM
Lepai 2020 as measurement amp? tuxedocivic Equipment & Tools 4 19th March 2012 08:14 PM
Lepai LP-2020 mod to include sub out rziebro Class D 1 12th February 2011 03:01 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:10 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2