Pre amp and Amp war - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Class D

Class D Switching Power Amplifiers and Power D/A conversion

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 4th November 2012, 05:10 PM   #1
prezden is offline prezden  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2008
Default Pre amp and Amp war

Hello all
I'm having trouble with an 02 pre and Sure 2024 amp. The 02 was working quite nicely with an old sonic impact amp for a couple months. When I hooked it up to my new Sure 2024 all worked beautifully for a little while then a POP, silence for a second of 2, and POP-POP-POP like a machine gun. At first I thought it must be the 2024; that I had screwed up the mods on it; but through a process of elimination discovered that it's the 02 causing the problem. Can the 2024 have caused a surge that damaged the 02?

Would photos of the 2024 help?
  Reply With Quote
Old 4th November 2012, 06:35 PM   #2
prezden is offline prezden  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2008
One other thing with the 02 is that it does not work plugged in without the batteries installed. I pulled it out of it's case and examined as best as I can but can't see anything wrong with it. At one point it was wired directly to the ODAC but then I split them up into separate cases for more flexibility. It had been working fine for a long time before I hooked it up with the 2024 so I don't know what's going on.
Please take a look at the pics with your expert eyes and tell me what you see.
Attached Images
File Type: jpg 02 top.jpg (283.9 KB, 100 views)
File Type: jpg 02 back left.jpg (237.8 KB, 91 views)
File Type: jpg 02 back right.jpg (237.4 KB, 87 views)
  Reply With Quote
Old 4th November 2012, 07:00 PM   #3
prezden is offline prezden  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2008
Here are some photos of the Sure 2024. I removed caps 3 & 24, resistors 3 & 16 (just noticed that I bridged r16 - will fix). I also removed caps 3 & 21 and bridged them and added the power cap and input caps. I'm not sure if the ones I put on are ok. They were the closest values that I had to the ones others had used.
Please let me know how I can improve on what I have done before I put it in it's case. I realize that the workmanship is not great. I only hope that it is not disastrously bad.
Attached Images
File Type: jpg 2024-1.jpg (259.8 KB, 84 views)
File Type: jpg 2024-2.jpg (257.5 KB, 83 views)
File Type: jpg 2024-3.jpg (259.3 KB, 16 views)
  Reply With Quote
Old 5th November 2012, 01:59 AM   #4
Bare is offline Bare  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: vancouver
Welll... You have a pair of Bottom Feeder Chinee widgets there.
At that price..component failure wouldn't /shouldn't be any surprise imo :-)
Although I'm wondering Why? you would perceive a need for a pre on the Ta amp??
  Reply With Quote
Old 5th November 2012, 03:03 AM   #5
prezden is offline prezden  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2008
Yes - I know that these are not top quality components but at the rate I blow these things up it's just as well. The sound was pretty good with the ODAC, 02 and 2024 before the 02 went crazy. I recall having read on these forums that the 2024 is not really complete without a pre amp and my own listening experience with this set up tells me that this is true. I sounds much better at least to my tin ear.
What I don't understand is why this has happened. If it's something I have done wrong it would be good to know before I start mucking around with some better quality stuff.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Phono pre-amp, TT PSU, mic pre-amp build log ptheskil Analogue Source 0 7th May 2012 02:55 PM
Blown amp pre-amp in or HU pre-amp out? scraph Car Audio 5 23rd January 2009 12:58 AM
WIll an X-PSU v1 power an SI T-amp &/or TC754 pre-amp? gnostic19 Class D 7 3rd August 2007 01:26 AM
SMPS & tube pre-amp development board. ianl Tubes / Valves 2 10th April 2006 06:05 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:58 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2