amp protection light on - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Class D

Class D Switching Power Amplifiers and Power D/A conversion

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 3rd March 2012, 01:28 PM   #1
pike is offline pike  St Vincent & the Grenadines
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: greggs
Default amp protection light on

My hifonics brutus bxi1606d 1600 watts super d-class mono only powers up in protection I've tried it without hooking up any speakers or jacks and that's all I get I've opened it and everything looks ok can someone help me fix it please ????
  Reply With Quote
Old 30th March 2012, 08:52 PM   #2
bmmc is offline bmmc  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: crescent city fl
Default brutus in protect

i have the same exact model with the same symptom.everything checks ok.did you ever find your problem?
  Reply With Quote
Old 30th March 2012, 09:50 PM   #3
diyAudio Member
 
nigelwright7557's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Carlisle, England
If it has output mosfets then check those first for shorts.
__________________
PCBCAD50 software. http://www.murtonpikesystems.co.uk
  Reply With Quote
Old 31st March 2012, 01:29 AM   #4
bmmc is offline bmmc  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: crescent city fl
Default brutus in protect

mosfets check ok.
  Reply With Quote
Old 19th July 2012, 06:02 AM   #5
diyAudio Member
 
kimberlator's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: El Centro CA
Default My hifonics brutus bxi1606d 1600 watts super d-class mono only powers up in protectio

Big Ic Circuit inside amp, output mosfet driver ic...That's all the issue...You may change it but be careful and first discharge all voltage reserve on cap's, DO THIS FIRST!
  Reply With Quote
Old 19th July 2012, 07:37 AM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Victoria,TX
Blog Entries: 1
Hi,
Normally when the protect light it is "ON" is because it is possible that you have a high voltage in the output transistors. Since the speaker relay will not close you can no read the voltage at the speaker output connections. The only way to find out it is by checking the voltage directly from the output transistors "source" pin of the output transistors or if you can read it from the output relay. If you have mosfet for output transistor then from left to right the first pin is the gate, the middle pin is the drain and the right pin is the source. If you have voltage in any of them then one of the transistors is leaking.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kicker KX600.4 protection light stacycoonrod Car Audio 1 15th August 2010 10:15 PM
protection light jonsey10 Class D 0 26th February 2007 08:13 PM
Amp protection light on wally91chevrole Car Audio 3 27th December 2005 02:08 PM
Carver PM 1200 Protection light on, amp works! screamersusa Solid State 1 17th August 2005 02:51 AM
Operation / Protection light on bellnoc78 Car Audio 2 17th May 2004 03:01 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:58 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2