Arjen TA2020 Help needed - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Class D

Class D Switching Power Amplifiers and Power D/A conversion

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 7th February 2012, 09:47 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2011
Default Arjen TA2020 Help needed

Hi! bought the ta2020 MkIII kit from arjen a while ago.

I wired it up yesterday and im sure that i did the correct wiring. But there is a problem.

The powersupply that was supplied with the kit, when started the led is flashing on the power supply. and a clicking sound from both speakers and the relays is appearing. Its like a pulse. The same is for the Power LED on the arjen Board and the Over LED. I have video of it if requested.

Please help me, im just a beginner
  Reply With Quote
Old 7th February 2012, 10:01 PM   #2
Katch is offline Katch  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2011
something is shorting/drawing too much current - it's the protection kicking in. Mine did it when I was messing around with different LEDs. Double check your wiring.

Post a nice clear photo of your build and I can check for obvious errors. Also look for my post a few pages back - it has a good wiring diagram drawn by Arjen.

Next thing to do is take things out of the equation - try just the board and the psu (disconnect the speakers and inputs)

Then add things back one at a time till you get the problem again.

Edit:

Here you are - this is how the input side should be wired

Click the image to open in full size.

Last edited by Katch; 7th February 2012 at 10:04 PM.
  Reply With Quote
Old 7th February 2012, 10:06 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2011
Thanks! ill try it, im quite surtain that i did the input right, i have no channel selector so its simple.
  Reply With Quote
Old 7th February 2012, 10:12 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2011
Thanks for the advice! found the problem, Took out my potentiometer and the voltage from the powersupply was like 1,5 volts.. so i adjusted it and it works perfectly!
  Reply With Quote
Old 7th February 2012, 10:18 PM   #5
Katch is offline Katch  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2011
the short/problem will be on your 12v circuit somewhere.

does the PSU flash when it its plugged in on its own not connected to the amp?
  Reply With Quote
Old 7th February 2012, 10:25 PM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2011
Its fixed now! haha the voltage was turned down to 1,5 volts on the smps so, now i turned it up to max and the smps led is no longer flashing, the Power led for the amp board is fluid and the OVER just flashes for a milisecond when starting (i hope that means ok) So no problems! thanks for the advice tho
  Reply With Quote
Old 7th February 2012, 11:09 PM   #7
Katch is offline Katch  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2011
check the dc output with a multimeter if you know how just to make sure it's sitting nicely at 12v. The ta2020 can take a bit more voltage and I doubt that the PSU Arjen supplies could damage it but its best to check it.
  Reply With Quote
Old 8th February 2012, 10:31 AM   #8
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2011
Well, it's sounds good at the moment. Yes, i doubt that he will supply the costumers with a fault smps
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Arjen Helder tube pre on ta2020 and maybe a MINIDSP? JOHNNYFAMOUS Class D 23 25th August 2012 01:47 AM
Arjen Helder TA2020 build question Katch Class D 4 20th January 2012 02:22 PM
Arjen Helders TA2020 with horrible base line t04fr Class D 6 27th September 2010 12:14 PM
Arjen TA2020 MkIII kit wiring paean Class D 7 16th September 2010 04:11 PM
Does Arjen TA2020 accept 220v AC? Aurality Class D 7 14th September 2010 10:31 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:02 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2