No sound from Lepai TA2020, no current draw - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Class D

Class D Switching Power Amplifiers and Power D/A conversion

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 14th September 2011, 06:14 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2011
Default No sound from Lepai TA2020, no current draw

I just bought a Lepai TA2020 and somehow managed to break it before I could start on any mods for it.

I actually had it running in my car for a bit, then the audio started chopping in and out and the thing went dead. I was running a single dashboard speaker (old car) with the left and right channels wired together. After inspection I found that I'd done a crap soldering job on the two-to-one wiring connection for the positive leads as the whole connection had broken open.

Now the amp still turns on, but I don't get any audio out of it, and the ammeter on my dashboard shows next to no current draw. I'm guessing I blew something that gets power to the amp chip or maybe just the relay, but I don't see any physical damage. What do I need to check or try jumping to see if I busted something simple or just ruined the TA2020 itself?
  Reply With Quote
Old 14th September 2011, 06:38 PM   #2
diyAudio Member
 
Saturnus's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Copenhagen, Denmark
You broke the chip. Nothing to do except buy a new amp or if you can find it a lone TA2020 chip and solder it in yourself (a new amp is probably cheaper).

Next time, don't wire the channels together.
  Reply With Quote
Old 14th September 2011, 08:02 PM   #3
Bone is offline Bone  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Dorset, UK
You can't wire left & right channels together either.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lepai T-Amp with TA2020 Fin Class D 1921 10th July 2014 05:25 AM
No sound from Lepai / TA2020 ggaahh Class D 2 12th June 2011 02:16 PM
lepai ta2020 mod kudos0743 Class D 0 10th October 2010 10:24 AM
Lepai TA2020 westsounds Class D 5 3rd January 2010 08:03 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:11 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2