rockford fosgate bd1500.1 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Class D

Class D Switching Power Amplifiers and Power D/A conversion

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 21st June 2011, 06:42 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2009
Default rockford fosgate bd1500.1

hi all.firstly forgive me if i opened a new thread in the wrong place.please direct me here moderators.

now then.i got a rockford fosgate bd1500.1 from a friend that goes into protect when powered up.so i took it apart and found one fet reading short.its irf3415 i'm assuming this is in the output section.so i disconnect this fet from the board and tried startin the amp again.this time it draws excessive current from my power supply and blows the fuse.all the while its whining a lot too.i tried desoldering the red + black wire to isolate the amplifier section and it starts up ok idling at around 2 amps.also tested the transformer and its output is around 59 volts ac.

please lead me as to where else i must check now..
  Reply With Quote
Old 22nd June 2011, 06:34 AM   #2
MOER is offline MOER  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: SIMI VALLEY CA
Default ROCKFORD BD1500

Send me your email address and I shall send you the schems

Mine is zedaudio@aol.com


Steve
  Reply With Quote
Old 23rd June 2011, 01:34 AM   #3
diyAudio Member
 
nigelwright7557's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Carlisle, England
Interesting it still draws too much current with the faulty FET removed.
Are you sure the other one hasnt gone as well ?

Or could be chip that has been wiped out with the FET?
__________________
PCBCAD50 software. http://www.murtonpikesystems.co.uk
  Reply With Quote
Old 23rd June 2011, 02:55 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2009
hi my addy is robin_22x@yahoo.com.
  Reply With Quote
Old 23rd June 2011, 02:57 PM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2009
which chip do you refer to nigel?
  Reply With Quote
Old 25th June 2011, 03:52 PM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2009
ok guys i pulled the outputs from this amp and all the current issues ect is sorted out but i still have the protect light on.any thoughts will be appreciated .
  Reply With Quote
Old 2nd July 2011, 10:28 PM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2009
still waiting on the schemes moer....
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rockford BD1500 seankane Car Audio 19 1st June 2011 02:40 PM
Rockford fosgate 4.6 X mike49504 Car Audio 14 28th May 2011 04:35 PM
rockford fosgate BD1500 stopped working NauTech Car Audio 290 25th May 2011 10:52 PM
Rockford Fosgate BD1500.1 mike49504 Car Audio 4 17th March 2011 11:39 PM
Rockford fosgate Bd1500.1 mike49504 Car Audio 25 21st September 2010 06:24 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:44 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2