Class D Amp with LM566,LM393 and 2XIRF530 - Page 25 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Class D

Class D Switching Power Amplifiers and Power D/A conversion

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 7th January 2013, 11:32 AM   #241
diyAudio Member
 
apexaudio's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Serbia
Quote:
Originally Posted by Hadighorbani View Post
Hi
please share a very good quality picture from your amp
i want chek your amp parts and my amp too
maybe i have problem in filter zone. right ?
thanks
D200 HQ
Attached Images
File Type: jpg D200 HQ.JPG (824.6 KB, 751 views)
  Reply With Quote
Old 7th January 2013, 01:05 PM   #242
manojtm is offline manojtm  India
diyAudio Member
 
manojtm's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Quote:
where can i find difference between this two topologies ? I really want to understand how they work...but i cant find a short and good article about this..if you don't mind , please give me some lessons.
Hi IRsound,

UCD means universal class d, mainly all forum members says UCD is self oscillated type class d amp
IRAUDIO(D200 mile's) designs are Delta sigma self oscillated type class d amp this is the final version.

like Lm311,lm393 and lm319,they used both topology
(a) self osc. one
(b) carrier based one

Regards
MANOJ

Last edited by manojtm; 7th January 2013 at 01:08 PM.
  Reply With Quote
Old 7th January 2013, 06:35 PM   #243
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2010
Hi sir mile

Click the image to open in full size.

1. 0.1 ohm 2w
2. 2n5401
3. 2n5401
4. tip31c
5. 3.3k ohm
6. 100 ohm
7. 100 ohm
8. 1k ohm 2w
9. 1k ohm 2w
10. 68k ohm
11. 1k ohm 1%

i was used this part insted your parts
i use T106-2 for filter too
my mosfets are IRFP250N
what can i do ?

Last edited by Hadighorbani; 7th January 2013 at 06:41 PM.
  Reply With Quote
Old 7th January 2013, 06:38 PM   #244
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2010
sorry but i can not read part number of you IC S .
  Reply With Quote
Old 8th January 2013, 12:08 PM   #245
diyAudio Member
 
apexaudio's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Serbia
Quote:
Originally Posted by Hadighorbani View Post
sorry but i can not read part number of you IC S .
10 is 10k resistor, not 68k, there is not 68k resistor on this amp only 6k8.
Use IRF640N and 47 ohm instead 100 ohm, ICs are TL081, 74HC00 and IR2110.
Regards
  Reply With Quote
Old 8th January 2013, 06:25 PM   #246
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2010
thanks
i will try but i thing i have a problem in filter section
  Reply With Quote
Old 10th January 2013, 07:26 AM   #247
abetir is offline abetir  Philippines
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Easternmost Region V
Sir Mile,
why is the orientation of the 2n5401 & 78L05 do not match in this given parts lay out...
Attached Images
File Type: jpg APEX D200.jpg (218.8 KB, 438 views)
File Type: jpg APEX UCD250.jpg (312.4 KB, 432 views)
  Reply With Quote
Old 10th January 2013, 09:13 AM   #248
diyAudio Member
 
apexaudio's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Serbia
Quote:
Originally Posted by abetir View Post
Sir Mile,
why is the orientation of the 2n5401 & 78L05 do not match in this given parts lay out...
My mistake (reverted pins), use orientation from first layout, and you can see orientation on picture in post #241.
  Reply With Quote
Old 10th January 2013, 12:26 PM   #249
IRSound is offline IRSound  Germany
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2012
Unhappy My Amp not working

Hi Mile,

I design new board , because i want to change some footprints or change some capacitors to smd type...

after finishing assembly , i connect +/-44v supply and 1KHz sine wave from PC to input. but measured waves aren't familiar to me. i think my board have some problem..but i check it lots of times..i can't find it..

i attached measured waves , also a picture of my amp and layout. after extract Zip file , please read that notepad file.

please help me mile..

Regards,
IRSound
Attached Images
File Type: jpg Test-1.jpg (109.9 KB, 472 views)
File Type: png D200-V.0.png (147.2 KB, 432 views)
Attached Files
File Type: zip D200-V.0 Test-1.zip (314.5 KB, 199 views)

Last edited by IRSound; 10th January 2013 at 12:31 PM.
  Reply With Quote
Old 10th January 2013, 10:52 PM   #250
abetir is offline abetir  Philippines
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Easternmost Region V
Quote:
Originally Posted by apexaudio View Post
My mistake (reverted pins), use orientation from first layout, and you can see orientation on picture in post #241.
OK sir thanks, missed that one..
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Configuring an AB class amp to work in pure A class jrme Tubes / Valves 5 23rd February 2010 06:31 PM
Can a Class AB PP amp be said to be operating in Class A at low signal levels? ray_moth Tubes / Valves 19 23rd January 2009 07:52 PM
why p-p amp RL for class B is 1/2 the class A load? walter33333 Tubes / Valves 2 12th February 2008 04:56 PM
Class D amp? Digital amp? or traditional Class A? rockytro Solid State 21 23rd May 2006 12:40 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:36 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2