Transformer question - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Class D

Class D Switching Power Amplifiers and Power D/A conversion

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 1st January 2011, 10:40 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Hawaii
Default Transformer question

I am almost finished wiring my Hypex UCD400 monos in a single chassis. According to the rep at Hypex, the yellow leads coming out of the transformers are not used.

Could someone please tell me what is the proper way to dress these unused leads on the TR501A transformers?

Thanks in advance.

Slowlearner
  Reply With Quote
Old 1st January 2011, 09:18 PM   #2
diyAudio Member
 
nigelwright7557's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Carlisle, England
Cut off the copper ends and heatshrink some tubing over the wire ends.
  Reply With Quote
Old 1st January 2011, 09:29 PM   #3
Account disabled at member's request
 
Join Date: Apr 2009
Why aren't the yellow leads used?
  Reply With Quote
Old 1st January 2011, 09:33 PM   #4
diyAudio Member
 
nigelwright7557's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Carlisle, England
Quote:
Originally Posted by pieter t View Post
Why aren't the yellow leads used?
Could be for different mains settings i.e. USA UK
  Reply With Quote
Old 1st January 2011, 09:39 PM   #5
Account disabled at member's request
 
Join Date: Apr 2009
No no; I checked the wiring schematic. The yellow leads are secondary windings.
  Reply With Quote
Old 1st January 2011, 09:45 PM   #6
Account disabled at member's request
 
Join Date: Apr 2009
I checked once more the TR501A; the yellow pair is 12V secondary.
If not necessary for the amp Nigel's advice in #2 is correct.
  Reply With Quote
Old 1st January 2011, 10:49 PM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Hawaii
How close do I cut the leads off to the transformer body?
  Reply With Quote
Old 1st January 2011, 11:27 PM   #8
diyAudio Member
 
theAnonymous1's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Anonymityville
You don't have to cut them off at all. He meant to cut off any exposed copper at the end of the wire and then put some shrink tube over the end.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Transformer question shon35us Chip Amps 18 19th February 2009 06:20 AM
Question about transformer goldkenn Chip Amps 3 11th November 2008 06:45 AM
transformer question abiedoodles Parts 3 10th February 2008 12:35 PM
transformer question enochRoot Tubes / Valves 1 5th September 2005 03:36 AM
transformer question xcortes Chip Amps 0 31st October 2004 06:04 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:59 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2