All in one / Amp,DAC,CD player? +? - Page 5 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Class D

Class D Switching Power Amplifiers and Power D/A conversion

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12th January 2011, 05:03 PM   #41
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Cheshire
On mine, I only Earthed the 240v parts (2x SMPS, plus a CD player). In the UK, we have a three pin plug which includes an Earth.

I left all the line level grounds/signal returns floating.

Your linear supply may need something different.

If in doubt, ask about it over on the Hifimediy thread: New TK2050 board
__________________
Regards.
Michael
  Reply With Quote
Old 12th January 2011, 08:49 PM   #42
pipsk is offline pipsk  Slovakia
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2010
Nah I had quite long mail conversation with Nick (the guy who sells that things) and we couldn't get to a conclusion. It's hard to tell what's wrong when you are 6000 km away. I only got some results by messing with it and I will try something else untill it's perfect, unless someone had the same issue and can help me. Also, we have three pin plug too but I thought you have 110V we have 230V out there, I just wanted to know what do you mean by earth. You can see it on the picture. I have put the filtered socket on the table so it is visible on the pictures.
  Reply With Quote
Old 12th January 2011, 09:38 PM   #43
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Cheshire
Try everything/anything.

Still think you should ask the guys over on the other thread. They will have heard it all.
__________________
Regards.
Michael
  Reply With Quote
Old 18th January 2011, 08:11 PM   #44
pipsk is offline pipsk  Slovakia
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2010
DAC doesn't work anymore :/ I Don't know why. I did not do anything with it since last time. BTW thanks for the PSU, I had to fix one broken connector but it's working.. I think I'll get another DAC. I fixed the issue with the pot and most of the grounding problems. I still get slight high frequency hiss though.
  Reply With Quote
Old 19th March 2011, 04:22 PM   #45
pipsk is offline pipsk  Slovakia
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2010
I had some free time today so I checked whats up with the DAC. First I fixed the PSU you sent me and then I found out that 3.3V regulator is blown.. It fed 6V right through it instead of converting to 3.3 and it also short circuited with ground that was why the artificial ground was overheating.. Anyway I ordered another Regulator and I'll try to switch them. I hope it didn't blow up the DAC circuits because they were fed with 6V instead of 3.3V. We'll see.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to add AT&T optical reveiver and sensor in the cd player and DAC? mbl Digital Line Level 1 21st May 2009 08:11 AM
Wanted: Leftover DAC from an upgraded CD player, or CD player with broken transport. Spasticteapot Swap Meet 0 7th October 2006 08:12 PM
How do I use CD-Rom diy meridian 588 CD player and 800 reference CD/DVD player? jelou Digital Source 4 29th April 2004 03:48 AM
DAC Upgrade for older Carver CD Player: LC7881-C DAC M_Anker Digital Source 3 11th December 2001 11:45 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:54 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2