ucd 25 watts to 1200 watts using 2 mosfets - Page 318 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Class D

Class D Switching Power Amplifiers and Power D/A conversion

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 7th January 2013, 07:44 AM   #3171
manojtm is offline manojtm  India
diyAudio Member
 
manojtm's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Quote:
Besides, 47ohms resistor are becoming too hot, actually bunrns immediately. why this is happening?
Hi raj

may be your filter coil not good.EE core with 24Turns 1mm gap(all) or use T106-2 with 59Turns. HF noise is High that's why 47 Ohm resistor burns.

Regards
MANOJ
  Reply With Quote
Old 7th January 2013, 08:20 AM   #3172
manojtm is offline manojtm  India
diyAudio Member
 
manojtm's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Quote:
Hi Stewin & Manoj:

Today I managed to run the amp, but there are some issues.

I gave input at PIN-2 (TL072) and then audio comes out from the spk line. But I cannot turn the volume high as the LED lits and goes in to protection mode and immediately releases. But if I use low volume then it is okay.


However, if I give input at -+ (10uF caps) then nothing in spk line.

Looking forward for your help.
Hi Raj,

use BAL IN for input or you can use as unbalanced mode
UN Balanced Mode:
(+) sign connected to GND(marking shows wrongly)
(-) sign as input with respect to GND

Regards
MANOJ
  Reply With Quote
Old 7th January 2013, 08:20 AM   #3173
akraj is offline akraj  Bangladesh
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by manojtm View Post
Hi raj

may be your filter coil not good.EE core with 24Turns 1mm gap(all) or use T106-2 with 59Turns. HF noise is High that's why 47 Ohm resistor burns.

Regards
MANOJ
Hi Manoj: I will try to improve filter coil, I won't be able to manage T106-2 cores.

How to solve input issue?

Thanks
Raj
  Reply With Quote
Old 7th January 2013, 08:23 AM   #3174
akraj is offline akraj  Bangladesh
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by manojtm View Post
Hi Raj,

use BAL IN for input or you can use as unbalanced mode
UN Balanced Mode:
(+) sign connected to GND(marking shows wrongly)
(-) sign as input with respect to GND

Regards
MANOJ
Thanks a lot
  Reply With Quote
Old 7th January 2013, 08:25 AM   #3175
akraj is offline akraj  Bangladesh
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by manojtm View Post
Hi raj

may be your filter coil not good.EE core with 24Turns 1mm gap(all) or use T106-2 with 59Turns. HF noise is High that's why 47 Ohm resistor burns.

Regards
MANOJ
All the legs will have 1mm gap or only middle one?
  Reply With Quote
Old 7th January 2013, 08:28 AM   #3176
manojtm is offline manojtm  India
diyAudio Member
 
manojtm's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Quote:
All the legs will have 1mm gap or only middle one?
Hi Raj

All legs

regards
MANOJ
  Reply With Quote
Old 7th January 2013, 08:33 AM   #3177
akraj is offline akraj  Bangladesh
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by manojtm View Post
Hi Raj

All legs

regards
MANOJ
Another question, which wire size to use? For EE core, used in pc psu.
  Reply With Quote
Old 7th January 2013, 10:52 AM   #3178
manojtm is offline manojtm  India
diyAudio Member
 
manojtm's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Quote:
Another question, which wire size to use? For EE core, used in pc psu.
Hi raj

0.8mm wire or 1mm wire

Regards
MANOJ
  Reply With Quote
Old 8th January 2013, 01:25 PM   #3179
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Quezon City
Quote:
Originally Posted by manojtm View Post
Hi stewin,

do not need for three inverter buffer stage(IRS900),when you apply high voltage the buffer and level shift(2n5401) should be aligned properly.i mean you change resistor collector and emitter side of 2n5401 then it will work(10K & 8K2)for higher voltage.

Regards
MANOJ
Hi Stewin,

Did you try this on your IRS900?
  Reply With Quote
Old 8th January 2013, 06:27 PM   #3180
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2010
any one have the corect picthure for IRS1500 and 900 ?
i mean bottome and layout PIC
stewin ...
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Philips 40/25/15 watts amplifier with Universal preamplifier circuit. renjiish Solid State 64 28th July 2014 11:33 AM
Decibel Watts VS Watts ? fivestring Solid State 11 1st April 2009 01:08 PM
AMP1-B: why only 25 watts @8ohms? theAnonymous1 Class D 10 15th August 2005 06:55 PM
Sound quality of amps at 0.3 watts vs @ typical 5 watts rick57 Solid State 2 26th March 2005 06:25 AM
Need 2 watts Vivek Everything Else 4 17th July 2003 08:29 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:54 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2