ucd 25 watts to 1200 watts using 2 mosfets - Page 317 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Class D

Class D Switching Power Amplifiers and Power D/A conversion

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 5th January 2013, 05:18 PM   #3161
stewin is offline stewin  Kenya
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2007
hi akraj, i haven't made the power supply side , but the amp side is o.k. . i am suspecting the issue is like mine .

the 7404 is the issue .

please use the 74hc04 that is the only one which works the dm7404 never worked in my case.
also connect the -ve side of the aux and ir2110 with the main -ve side
  Reply With Quote
Old 5th January 2013, 05:42 PM   #3162
akraj is offline akraj  Bangladesh
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by stewin View Post
hi akraj, i haven't made the power supply side , but the amp side is o.k. . i am suspecting the issue is like mine .

the 7404 is the issue .

please use the 74hc04 that is the only one which works the dm7404 never worked in my case.
also connect the -ve side of the aux and ir2110 with the main -ve side
HI Stewin:

I am using 74HC04. Okay....how to power up the amp board without power board? There is 3 PIN for BIAS

1. 12 +ve with respect to -ve
2. I don know, what is that for
3. -ve

I can arrange 12+ transfomer for BIAS supply, will connect the "0" to -ve rail. then what?

Please help me out.
  Reply With Quote
Old 5th January 2013, 07:42 PM   #3163
stewin is offline stewin  Kenya
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2007
Quote:
Originally Posted by akraj View Post
HI Stewin:


I can arrange 12+ transfomer for BIAS supply, will connect the "0" to -ve rail. then what?

Please help me out.
it is+12 and the -12 connect to -ve of main powersupply of the amp not 0vlts

also leave the center pin leave it not connected. because it is for protection if you connect it to -ve it will trigger the protection.

lastly change the led light pins it is drawn opposite.

Last edited by stewin; 5th January 2013 at 07:51 PM.
  Reply With Quote
Old 6th January 2013, 04:40 AM   #3164
diyAudio Member
 
aman khalsa's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: punjab
Quote:
Originally Posted by akraj View Post
HI Stewin:

I am using 74HC04. Okay....how to power up the amp board without power board? There is 3 PIN for BIAS

1. 12 +ve with respect to -ve
2. I don know, what is that for
3. -ve

I can arrange 12+ transfomer for BIAS supply, will connect the "0" to -ve rail. then what?

Please help me out.
pls post some pic's may b that can help... thanku
  Reply With Quote
Old 6th January 2013, 04:47 AM   #3165
akraj is offline akraj  Bangladesh
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by stewin View Post
it is+12 and the -12 connect to -ve of main powersupply of the amp not 0vlts

also leave the center pin leave it not connected. because it is for protection if you connect it to -ve it will trigger the protection.

lastly change the led light pins it is drawn opposite.
Hi Stewin: thanks for stepping forward.

Just to cross check, do I need a aux power with 12-0-12? Split supply? Or 12-0 is okay? Is it possible to share a drawing?
  Reply With Quote
Old 6th January 2013, 06:15 AM   #3166
stewin is offline stewin  Kenya
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2007
Quote:
Originally Posted by akraj View Post
Hi Stewin: thanks for stepping forward.

Just to cross check, do I need a aux power with 12-0-12? Split supply? Or 12-0 is okay? Is it possible to share a drawing?
you only need a supply with sinngle rail that is +12 & - 0vlts
but the 0vlts of 12vlts power supply connect it to -ve of amp power supply.


hope the below photos by manoj will help
  Reply With Quote
Old 6th January 2013, 06:55 AM   #3167
akraj is offline akraj  Bangladesh
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by stewin View Post
you only need a supply with sinngle rail that is +12 & - 0vlts
but the 0vlts of 12vlts power supply connect it to -ve of amp power supply.


hope the below photos by manoj will help
Okay, good. I assume the same. Is there any other modification needed if I do not use power board?
  Reply With Quote
Old 6th January 2013, 02:20 PM   #3168
akraj is offline akraj  Bangladesh
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by akraj View Post
Okay, good. I assume the same. Is there any other modification needed if I do not use power board?
Hi Stewin & Manoj:

Today I managed to run the amp, but there are some issues.

I gave input at PIN-2 (TL072) and then audio comes out from the spk line. But I cannot turn the volume high as the LED lits and goes in to protection mode and immediately releases. But if I use low volume then it is okay.


However, if I give input at -+ (10uF caps) then nothing in spk line.

Looking forward for your help.

Thanks
Raj
Attached Images
File Type: jpg aud_in.JPG (100.5 KB, 825 views)
  Reply With Quote
Old 7th January 2013, 03:40 AM   #3169
akraj is offline akraj  Bangladesh
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by akraj View Post
Hi Stewin & Manoj:

Today I managed to run the amp, but there are some issues.

I gave input at PIN-2 (TL072) and then audio comes out from the spk line. But I cannot turn the volume high as the LED lits and goes in to protection mode and immediately releases. But if I use low volume then it is okay.


However, if I give input at -+ (10uF caps) then nothing in spk line.

Looking forward for your help.

Thanks
Raj
Besides, 47ohms resistor are becoming too hot, actually bunrns immediately. why this is happening?
  Reply With Quote
Old 7th January 2013, 07:39 AM   #3170
akraj is offline akraj  Bangladesh
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by aman khalsa View Post
pls post some pic's may b that can help... thanku

Here are some PIC's
Attached Images
File Type: jpg IMG_0531.jpg (711.8 KB, 747 views)
File Type: jpg IMG_0571.jpg (559.9 KB, 635 views)
File Type: jpg IMG_0576.jpg (557.1 KB, 547 views)

Last edited by akraj; 7th January 2013 at 07:42 AM.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Philips 40/25/15 watts amplifier with Universal preamplifier circuit. renjiish Solid State 64 28th July 2014 11:33 AM
Decibel Watts VS Watts ? fivestring Solid State 11 1st April 2009 01:08 PM
AMP1-B: why only 25 watts @8ohms? theAnonymous1 Class D 10 15th August 2005 06:55 PM
Sound quality of amps at 0.3 watts vs @ typical 5 watts rick57 Solid State 2 26th March 2005 06:25 AM
Need 2 watts Vivek Everything Else 4 17th July 2003 08:29 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:42 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2