ucd 25 watts to 1200 watts using 2 mosfets - Page 233 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Class D

Class D Switching Power Amplifiers and Power D/A conversion

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th August 2012, 03:46 PM   #2321
CPX is offline CPX  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Cluj
Something VERY bad is happening there.I didn't have this problems even on test board.Post board layout.
  Reply With Quote
Old 17th August 2012, 03:53 PM   #2322
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: INDIA
Quote:
Originally Posted by CPX View Post
Something VERY bad is happening there.I didn't have this problems even on test board.Post board layout.
adjustments were made as said by thienchay
Attached Images
File Type: jpg IRS-3000D%202%20_%20LayoutTop.jpg (210.6 KB, 958 views)
Attached Files
File Type: pdf 295130d1344427075-ucd-25-watts-1200-watts-using-2-mosfets-irs-3000d-2-_-pcb.pdf (75.3 KB, 516 views)
  Reply With Quote
Old 17th August 2012, 03:56 PM   #2323
CPX is offline CPX  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Cluj
I know this board,i allready commented on it.
Distance between output transistors and buffering capacitors is huge!!,but it should work at 1 or 2 amps.You should remake it for full power.
  Reply With Quote
Old 17th August 2012, 04:04 PM   #2324
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: INDIA
Quote:
Originally Posted by CPX View Post
I know this board,i allready commented on it.
Distance between output transistors and buffering capacitors is huge!!,but it should work at 1 or 2 amps.You should remake it for full power.
i dint get u.....exactly what u wanna say,,,the capacitors on the supply rails????????
at fulll power means??????????/
  Reply With Quote
Old 17th August 2012, 04:15 PM   #2325
CPX is offline CPX  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Cluj
Yes,those capacitors,they should be very close to output transistors.And ground is very bad,it has loops and and is it long and thin.You can somewhat fix this by using a ground plane on the other side conectata in 10 points butthe capacitors have to be moved.
  Reply With Quote
Old 17th August 2012, 04:20 PM   #2326
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: INDIA
Quote:
Originally Posted by CPX View Post
Yes,those capacitors,they should be very close to output transistors.And ground is very bad,it has loops and and is it long and thin.You can somewhat fix this by using a ground plane on the other side conectata in 10 points butthe capacitors have to be moved.
can this be the cause for my problem....even with no loads...i got distorted square wave...if i would have got distorted sine wave i would have said there is ground problem...i used 33uh coil and 0.47uf cap for output filtering
  Reply With Quote
Old 17th August 2012, 04:23 PM   #2327
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: INDIA
Quote:
Originally Posted by CPX View Post
You can somewhat fix this by using a ground plane on the other side (conectata in 10 points butthe capacitors have to be moved).
what does this means????????
  Reply With Quote
Old 17th August 2012, 04:25 PM   #2328
manojtm is offline manojtm  India
diyAudio Member
 
manojtm's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Hi CPX

EMI 4.3mV only no problem for 2CH

see my DSO Picture

Regards
MANOJ
Attached Images
File Type: jpg 2012-08-17 17.41.40.jpg (915.6 KB, 871 views)
File Type: jpg 2012-08-17 17.43.13.jpg (935.5 KB, 562 views)
  Reply With Quote
Old 17th August 2012, 04:28 PM   #2329
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: INDIA
Quote:
Originally Posted by manojtm View Post
Hi CPX

EMI 4.3mV only no problem for 2CH

see my DSO Picture

Regards
MANOJ
the freq response is before output inductor or after output inductor
  Reply With Quote
Old 17th August 2012, 04:32 PM   #2330
CPX is offline CPX  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Cluj
Quote:
Originally Posted by manojtm View Post
Hi CPX

EMI 4.3mV only no problem for 2CH

see my DSO Picture

Regards
MANOJ
Where is that measured..on the supply or with the probe shorted at a certain distance?
Please post a picture of your amplifier(of both modules)
Please post your syncronizing schematic or explian how you did it.
Thanks.

Last edited by CPX; 17th August 2012 at 04:36 PM.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Philips 40/25/15 watts amplifier with Universal preamplifier circuit. renjiish Solid State 64 28th July 2014 11:33 AM
Decibel Watts VS Watts ? fivestring Solid State 11 1st April 2009 01:08 PM
AMP1-B: why only 25 watts @8ohms? theAnonymous1 Class D 10 15th August 2005 06:55 PM
Sound quality of amps at 0.3 watts vs @ typical 5 watts rick57 Solid State 2 26th March 2005 06:25 AM
Need 2 watts Vivek Everything Else 4 17th July 2003 08:29 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:34 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2