ucd 25 watts to 1200 watts using 2 mosfets - Page 141 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Class D

Class D Switching Power Amplifiers and Power D/A conversion

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 2nd October 2011, 09:21 AM   #1401
NMOS is offline NMOS  Germany
diyAudio Member
 
NMOS's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Frankfurt
Quote:
Originally Posted by CPX View Post
There is a link in my post...
With optocoupler you will have no distorsions up to trip point since no active elements are present in the signal path...

can you send me too if its not ESP
  Reply With Quote
Old 2nd October 2011, 09:22 AM   #1402
NMOS is offline NMOS  Germany
diyAudio Member
 
NMOS's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Frankfurt
Quote:
Originally Posted by Dzony988 View Post
Thank you NMOS

I tryed in simulator, but it has lot of distorsion and mestakes...
which simulator do you have ?
  Reply With Quote
Old 2nd October 2011, 02:13 PM   #1403
CPX is offline CPX  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Cluj
In my link there is ESP schemattic.
  Reply With Quote
Old 4th October 2011, 09:07 PM   #1404
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Nis, Serbia
This schematic were tested on LiveWire..
  Reply With Quote
Old 4th October 2011, 09:28 PM   #1405
CPX is offline CPX  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Cluj
Ok.
  Reply With Quote
Old 8th October 2011, 11:40 AM   #1406
stewin is offline stewin  Kenya
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2007
Quote:
Originally Posted by fibko View Post
This is my schematic with overload protection. Sound on stabilized power supply +-30V is very clear without any parasite sounds. And when amp is on smps +/-80V sound is OK with little bit regulation frequency sound from SMPS and temp is also OK. Measured RMS power is 650W with 4 Ohm load. Mosfets are IRFP 250.


hi fibko i tried your schematic on a strip board and it worked without noise .you,ve managed to eliminate noise . i will try to in-cooperate the protection side later . the problem i was having was that one channel keeps going on silent after a while .but when i turn it off and on again it works . the other side has no issues . i think there is a problem with the lm311 or the c15 100u/16V near the input maybe . i used +/- 56vlts 700va toroidal transformer capacitors were 3300uf x 5pcs per rail rectifier diode was rbv5006
  Reply With Quote
Old 8th October 2011, 11:47 AM   #1407
CPX is offline CPX  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Cluj
Quote:
Originally Posted by stewin View Post
hi fibko i tried your schematic on a strip board and it worked without noise .you,ve managed to eliminate noise . i will try to in-cooperate the protection side later . the problem i was having was that one channel keeps going on silent after a while .but when i turn it off and on again it works . the other side has no issues . i think there is a problem with the lm311 or the c15 100u/16V near the input maybe . i used +/- 56vlts 700va toroidal transformer capacitors were 3300uf x 5pcs per rail rectifier diode was rbv5006
What about distorsions?
  Reply With Quote
Old 8th October 2011, 12:23 PM   #1408
stewin is offline stewin  Kenya
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2007
o.k guys i don't know how to measure and do calculations or to use an oscilloscope much of my amp and smps making i learned from you guys at diyaudio. but i do know how to read a digital multimeter and to assemble the parts i thank GOD. sorry for inconvenience caused.
but according to my ears there was no hf noise as was present using the original schematic. thanks
  Reply With Quote
Old 8th October 2011, 02:54 PM   #1409
CPX is offline CPX  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Cluj
Pdf files are not working..

Use your ears with 1khz tone and put one 1 kohm 1w resistor between speaker and amplifier output.Next connect and disconnect 2 ohm load directly at output before resistor and watch for changes in tone .
  Reply With Quote
Old 10th October 2011, 06:36 AM   #1410
redmx is offline redmx  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by CPX View Post
Pdf files are not working..

Use your ears with 1khz tone and put one 1 kohm 1w resistor between speaker and amplifier output.Next connect and disconnect 2 ohm load directly at output before resistor and watch for changes in tone .
hi CPX ,

What is your link ˇˇˇˇ or can you send me too if its not ESP

best regards

Last edited by redmx; 10th October 2011 at 06:46 AM. Reason: orto
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Philips 40/25/15 watts amplifier with Universal preamplifier circuit. renjiish Solid State 64 28th July 2014 11:33 AM
Decibel Watts VS Watts ? fivestring Solid State 11 1st April 2009 01:08 PM
AMP1-B: why only 25 watts @8ohms? theAnonymous1 Class D 10 15th August 2005 06:55 PM
Sound quality of amps at 0.3 watts vs @ typical 5 watts rick57 Solid State 2 26th March 2005 06:25 AM
Need 2 watts Vivek Everything Else 4 17th July 2003 08:29 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:14 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2