Preamp -> Class-D = Noise - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Class D

Class D Switching Power Amplifiers and Power D/A conversion

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 24th September 2009, 03:38 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2009
Default Preamp -> Class-D = Noise

Hi there,
I have succesfully made a tpa3122 class-d amp on a breadboard.
It plays pretty loud, but not loud enough, and I have measured it to only being 5watt with 25V, and according to the datasheets I can get more.
So I made a preamp with a TL072, that have a gain of 1.
But when I connect the output from the preamp to the amp, it just start making a lot of noise.
What's the problem?

Thank you,

Simon H.A.
  Reply With Quote
Old 24th September 2009, 04:06 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2007
Have you connected the pre to another amp and do you still get noise?
  Reply With Quote
Old 24th September 2009, 04:27 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2009
The opamp didn't work, but I found a LM358 opamp, an it works, but as soon as I add gain to the opamp it goes nuts.
  Reply With Quote
Old 24th September 2009, 04:35 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2009
NVM, it works now, I just think it's because the amp is sometimes unstables because it's on a breadboard.

Thanks for help anyway,

Simon H.A.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hum to noise problem with class A chipamp ionomolo Chip Amps 5 2nd June 2008 03:48 PM
Noise troubleshooting Class D Tom7227 Class D 10 4th December 2007 07:22 PM
what causes noise in a SS preamp? woodturner-fran Solid State 5 27th May 2007 10:33 AM
Noise problems in non discrete class-d amp Baldin Class D 26 18th February 2007 08:00 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:31 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2