Is my Powersupply giving enough... Power? - Page 2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Class D

Class D Switching Power Amplifiers and Power D/A conversion

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 2nd February 2009, 11:27 AM   #11
HK26147 is offline HK26147  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2008
http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_power_supply

That link contained this:
"The power rating of a PC power supply is not officially certified and is self-claimed by each manufacturer.[1]A common way to reach the power figure for PC PSUs is by adding the power available on each rail, which will not give a true power figure. This means that you cannot use the PSU maximum rating on one rail, but only as a total. Therefore you can overload a PSU on one rail without having to use the maximum rated power."

Also further down:
"The ATX12V 2.x and EPS12V power supply standards defer to the IEC 60950 standard, which requires that no more than 240 volt-amps be present between any two accessible points. Thus, each wire must be current-limited to no more than 20 A"

Ohms law: 240 watt power supply MAX, with about 120mv ripple.

I just replaced a Thermaltake PS, It is rated at 600 watts total, with several +12V sections (18A) = 226 watts.
  Reply With Quote
Old 2nd February 2009, 02:09 PM   #12
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2009
Talking hi im going to help you out with your problem

you need to find out first how many amps your amplifier is pulling.if your amp has 2-25 amp fuses that is 50amps,always add the fuses in the amp together.your pwr supply is 60amps consider running a fuse on the power wire from the supply to the amp,keep in mind the the amplifiers fuses needed to be added together. for 400watt amp non- class d amp 2-channel i would use a 60amp fuse and that should do it!! any questions feel free to give me a call@TTH Electronics-330-430-0041 jerome
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TV PSU giving me nightmares Archimedes Analogue Source 11 26th August 2009 09:59 PM
TDA1514 based amplifier giving low power screamer Chip Amps 11 12th February 2009 04:35 PM
my SY CCS is only giving me 15mA Shoog Tubes / Valves 17 6th March 2006 06:43 PM
not giving up on the SOZ MEGA_amp Pass Labs 3 19th May 2004 07:33 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:14 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2