AMP4/ Tripath distortion - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Class D

Class D Switching Power Amplifiers and Power D/A conversion

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11th January 2008, 06:48 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2007
Default AMP4/ Tripath distortion

Hi all... I have recently put together a 41hz amp4... my first SMD project... those pins are tiny arent they?...


...anyway...

after assembly I am having some problems with getting clean output...

The main symptoms are:

-Tripath getting hot... not too hot to touch, but warm with no source signal... (is it possible for these things to go into self-oscillation?)

-If I get any output signal, it is SEVERELY clipped! very rough sound...

I have access to a 'scope, but since I don't know much about class D amplification (or the mysterious "class-T" for that matter) I don't really know what I'm looking for...

Any suggestions? or general anecdotal advice for troubleshooting tripath chipsets?

One note: in early troubleshooting/ smoke-test, I had a pair of shorted legs on the big tripath chip... with the 24v rail disabled and the 5v section active... VCC shorted to ground... Is it possible that I burned out the chip with only the 5V circuit active? Could this explain the distortion?

Thanks!

-Tony
__________________
Calculus: Don't Drink and Derive!
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
41Hz Amp4, needs work! mikebarney Swap Meet 0 23rd October 2008 03:23 PM
Help with 41Hz AMP4 mikebarney Class D 0 31st July 2008 11:38 PM
Hook-up Wire Advice please! - Amp4 Peteruk Class D 7 21st February 2007 11:40 PM
AMP4 not working, HELP! niiico Class D 26 1st December 2006 09:09 AM
Amp4 @lf Class D 1 14th October 2006 06:29 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:36 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2