signal proccessor problem - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Chip Amps

Chip Amps Amplifiers based on integrated circuits

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10th June 2005, 07:50 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: mn
Unhappy signal proccessor problem

I just bought this amp as a repair project hoping to just replace a few transistors and maybe a few resistors, but nothings fried. some sound comes out quiet and distorted through the pre amps when its on its open or lp x-over settings. the output is still quiet but clear on the hp setting. and the line inputs are clear of distortion but still as quiet. I,ve looked it over and theres no toasted transistors,diodes,resistors,capacitors, or tracers, but I'm sure that theres a bad diode or IC. I figure that my signal proccessing is screw'd up and wont allow the transistors to switch the mosfets properly. this amp came out the box and worked for 2 weeks on a 4 ohm, 2 ch set up with a 2v preamp and the x-overs set low on the amp and head unit both. and the previous owner had it installed and set up at a proformance audio shop. I'd hope to get it working and would consider sedding it in (if only it was under factory warrantee, huh?). I enjoy repairing things but I do need some help with this one.
  Reply With Quote
Old 10th June 2005, 08:35 PM   #2
Netlist is offline Netlist  Belgium
diyAudio Moderator Emeritus
 
Netlist's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
As a starter, it would help to give the brand and type number.
If the circuit has opamps, measure the supply voltages, usually +/-15V. That's about all I can tell for the moment, please give us more details.

/Hugo
  Reply With Quote
Old 11th June 2005, 02:55 AM   #3
Leolabs is offline Leolabs  Malaysia
diyAudio Member
 
Leolabs's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bukit Mertajam
Send a message via MSN to Leolabs
Yes,more details,like how many supply rails it has???
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PWM signal to Audio signal possible? thx_dts71 Class D 2 11th November 2008 02:38 PM
How do I turn an high current signal into a line level signal?? sardonx Tubes / Valves 8 27th August 2005 11:16 AM
Creating a differential signal from a single-ended signal for bridged amps Peter Daniel Chip Amps 45 8th November 2004 12:47 PM
sony xr-c9100 signal problem bmwdriver325i Car Audio 0 31st October 2004 10:17 PM
Problem: intermittent optical digital signal dropout? faustian bargin Digital Source 0 6th April 2004 09:21 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:39 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2