Accuphase E-205 Amplifier......problems! - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Chip Amps

Chip Amps Amplifiers based on integrated circuits

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 31st March 2005, 02:52 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: munich
Angry Accuphase E-205 Amplifier......problems!

Hi folks,

I hope we have some Accuphase freaks in here!

Ok, I recently bought an old Accuphase E-205 amplifier with some minor problems for a modest price and I'm now trying to refurbish it.
I found problems in the volume potentiometer (cracks & hum) and oxidation of the input selector switches. The latter is not a problem, but the hum & cracks.

Anybody here with the schematic for the E-205? I can offer Revox & Nak literature.

Thanx!

regards,

Alex
  Reply With Quote
Old 31st March 2005, 08:43 PM   #2
Gasho is offline Gasho  Croatia
diyAudio Member
 
Gasho's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Zagreb
Hum & noise of potentiometer can be consequence of heavily oxidated volume control , or bad solder poin combinet with some DC on output(center) legs of pot , probably from next amp stage.

I donīt have scheme , but this is common problem for all amps with this simptoms.
  Reply With Quote
Old 31st March 2005, 08:58 PM   #3
steenoe is offline steenoe  Denmark
diyAudio Member
 
steenoe's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Quote:
Ok, I recently bought an old Accuphase E-205 amplifier with some minor problems for a modest price and I'm now trying to refurbish it.
Hmmm... I do not think you hit the right forum Nonetheless here goes: You could try to give the pot a good wash with contact cleaener Just give it a blast ,turning back and forth with the cleaner in. In most cases that solves the problem If not let us know!

Steen.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ella amplifier problems regralf88 Tubes / Valves 3 14th January 2009 12:12 AM
NAD 3020 amplifier volume problems Neilb Solid State 7 20th December 2006 11:44 PM
Amplifier Servo Problems Duo Chip Amps 10 5th February 2006 07:31 AM
problems with diy amplifier technics Solid State 4 23rd May 2003 06:30 PM
Amplifier problems... Diogo Solid State 1 31st August 2002 10:11 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:01 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright Đ1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2