"Patek Line" finished - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Chip Amps

Chip Amps Amplifiers based on integrated circuits

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 2nd February 2005, 01:37 AM   #1
Stabist is offline Stabist  Slovenia
diyAudio Member
 
Stabist's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Slovenia
Default "Patek Line" finished

Uff - finnaly sucedeed

I use lm3886 in non-inverted version, no zobel, for mute just a resisitor to (-) and no parallel capacitor.

Just a Q - without interconnect the DC on the output is -38 and -70mV, with ICs in: +12 and - 15mV ...
That's still inside "tolerances", isn't it??

Pictires will follow
  Reply With Quote
Old 2nd February 2005, 01:42 AM   #2
diyAudio Member
 
Peter Daniel's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Toronto, Canada
Send a message via AIM to Peter Daniel
If the interconnect is connected to the source it's normal, as the impedance changes and offset decreases. It is within acceptable range.
__________________
www.audiosector.com
“Do something really well. See how much time it takes. It might be a product, a work of art, who knows? Then give it away cheaply, just because you feel that it should not cost so much, even if it took a lot of time and expensive materials to make it.” - JC
  Reply With Quote
Old 2nd February 2005, 02:00 AM   #3
digi01 is offline digi01  China
diyAudio Member
 
digi01's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: BEIJING
Send a message via MSN to digi01
im waiting for your photo

congratulations
ZANG
  Reply With Quote
Old 2nd February 2005, 02:38 AM   #4
Stabist is offline Stabist  Slovenia
diyAudio Member
 
Stabist's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Slovenia
Hi!

First hour is behind

It works

It even plays

OK, stop kidding - I can't estimate sound yet (it's 4am here and my parents wouldn't be to impressed) - but I'm quite satisfied - almost no hum - well it appears only with oppening the pot - but I allready know that my PatekPre ain't finished yet ... I intend to separate grounds, etc ...

For the first 5min I've used BoZ as a preamp - but it jumped to quickly at the start of volume with volume - ...

OK, few pictures first and than more description ...
Attached Images
File Type: jpg patek&pass&etc m.jpg (93.9 KB, 1152 views)
  Reply With Quote
Old 2nd February 2005, 02:41 AM   #5
Stabist is offline Stabist  Slovenia
diyAudio Member
 
Stabist's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Slovenia
Hehe - as you can see - my room is a REAL mess - I wonder is there anybody who could guess all present and future (pre)amps that are on the picture???

OK, a little better view to current setup (with Zen and BoZ as "shelfs") ...

Damn - I miss leds - Pre is passive and Power also doesn't have one ... So - 3 boxes and only one led
Attached Images
File Type: jpg patekline&passline.jpg (92.3 KB, 903 views)
  Reply With Quote
Old 2nd February 2005, 02:44 AM   #6
Stabist is offline Stabist  Slovenia
diyAudio Member
 
Stabist's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Slovenia
I just have to publish this one - ain't that "mirror effect" great
Attached Images
File Type: jpg patekline&zen.jpg (72.6 KB, 984 views)
  Reply With Quote
Old 2nd February 2005, 02:46 AM   #7
Stabist is offline Stabist  Slovenia
diyAudio Member
 
Stabist's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Slovenia
Cables, cables, cables .... Cables all around ....
Attached Images
File Type: jpg power - back m.jpg (87.6 KB, 865 views)
  Reply With Quote
Old 2nd February 2005, 02:49 AM   #8
Stabist is offline Stabist  Slovenia
diyAudio Member
 
Stabist's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Slovenia
One channel ...
(I agree - I could polish Copper much more - but at that time I though I was in a hurry )
Attached Images
File Type: jpg power - interior.jpg (73.6 KB, 967 views)
  Reply With Quote
Old 2nd February 2005, 02:52 AM   #9
Stabist is offline Stabist  Slovenia
diyAudio Member
 
Stabist's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Slovenia
Both channels ... That's all if I don't consider the PSU unit ... Almost enough place left for another two chips
Attached Images
File Type: jpg power - interior2.jpg (82.7 KB, 909 views)
  Reply With Quote
Old 2nd February 2005, 02:54 AM   #10
Stabist is offline Stabist  Slovenia
diyAudio Member
 
Stabist's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Slovenia
And this is PSU's interior
Attached Images
File Type: jpg psu1m.jpg (91.5 KB, 902 views)
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What makes an amplifier "bright", "warm", or "neutral"? JohnS Solid State 51 13th December 2009 06:42 PM
Line stage preamp, based on SY's "Heretical Unity gain line stage" Danko Tubes / Valves 23 18th July 2005 04:07 AM
pics of finished "industrial gainclone" cowanrg Chip Amps 0 28th June 2005 06:24 AM
"log line" and "pressure chamber" skrivis Multi-Way 0 21st April 2005 03:55 PM
"Gold" chipamp set finished. steenoe Chip Amps 29 19th April 2005 08:06 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:30 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2