Need help to connect my Noble pot - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Chip Amps

Chip Amps Amplifiers based on integrated circuits

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 25th January 2005, 11:28 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: Quebec city area
Default Need help to connect my Noble pot

Hi,

I want to install a nobble pot in my DIY amp. I'm new to electronic DIY and it look like my understanding of the drawing I have is not good.

Click the image to open in full size.

The IN is surely for the + of each channel, but I need to know where to connect the -. I connected it to the right pin (center tap) and the Noble pot don't work as expected (start loud, fade and start going louder ) & if I connect the RCA plug I get no sound, If I pull them in a way that only the + is connected, then I get good sound. So, the problem is probably with the - connection. Maybe the arrow of the left pins represent the ground ? It start to make sence to me Then I'll have to solder the - there.

Thanks !

Daniel
__________________
Daniel
  Reply With Quote
Old 26th January 2005, 12:08 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Racine, Wisconsin
The pins should be marked 1-4 and 5-8 for the two channels.
Pins 1 and 5 are not connected. 2 & 6 are signal in, 3 & 7 are signal out. Pins 4 & 8 go to ground.
  Reply With Quote
Old 26th January 2005, 12:16 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: Quebec city area
Quote:
Originally posted by chipco3434
The pins should be marked 1-4 and 5-8 for the two channels.
Pins 1 and 5 are not connected. 2 & 6 are signal in, 3 & 7 are signal out. Pins 4 & 8 go to ground.
Hi,

thanks a lot !

The pins are not marked, but your description correspond to what I was expecting as answer. So, I'll give it a try and will let you know if it work well !

Thanks again !

Daniel
__________________
Daniel
  Reply With Quote
Old 26th January 2005, 04:49 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: Quebec city area
Hi,

just a little note to mention that my prblems are gone
The amp. is working well and I'll be able to listen to it seriously next weekend.

Thanks !

Daniel
__________________
Daniel
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noble 100K pot. mattjk Swap Meet 0 21st January 2008 02:50 AM
Noble resistors jkraxi Parts 3 5th January 2008 02:40 AM
alps or noble? lanchile07 Chip Amps 8 21st October 2007 03:28 AM
Which pot? Noble or Alps? Or another? deiksac Parts 1 12th May 2007 04:47 AM
noble stereo pot mantisory Everything Else 5 28th April 2005 05:39 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:48 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2