Using LM1036 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Chip Amps

Chip Amps Amplifiers based on integrated circuits

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 20th November 2004, 07:45 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Jax, FL
Default Using LM1036

Who has successfully used the LM1036?

Did you use a voltage divider on the input signal or run it straight through? If so, what gain did you decide on for the amp?

I know it isn't a great chip, but, I need the tone controls and the simplicity of the circuit. This is my first amp.

thanx,
geoff
  Reply With Quote
Old 20th November 2004, 08:58 AM   #2
diyAudio Member
 
roadkill's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Fort Collins, CO
Hi Geoff,
The LM1036 is a good choice for simplicity, but it's SNR suffers. For sloppy constructors like me, that may be offset by the lack of pickup from signal wires going to the volume/tone pots! Anyway, here's a board I did using an LM1036. There are EAGLE schematics too.

http://www.diyaudio.com/forums/showt...820#post351820

I used an input amplifier with biasing to half-point, but the outputs of these are capacitor coupled to the 1036 without any extra biasing (1036 already has it). I'm not clear what you mean by amp gain.

-Jim
  Reply With Quote
Old 20th November 2004, 08:53 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Jax, FL
I sent you an email in response to your response to mine. I just meant what did you set your amps gain to, and what did people do about the input signal being too high a voltage.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
lm1036 question synthius Chip Amps 4 15th January 2008 08:43 AM
LM1036 (help) yikchean Chip Amps 3 21st November 2006 01:54 PM
Lm1036 Nordic Chip Amps 2 2nd November 2005 06:42 PM
LM1036 + Eagle Pcb metal Chip Amps 0 21st October 2005 10:01 PM
Help - Preamp with LM1036 rampage101 Chip Amps 3 24th May 2004 06:28 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:47 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2