Help needed for a minimalistic GC project - Page 2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Chip Amps

Chip Amps Amplifiers based on integrated circuits

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 13th May 2004, 09:54 AM   #11
Banned
 
Join Date: Mar 2003
Location: Lisbon, Portugal
Finn-M,

Reading your first post and looking at your schematic, something is not clear to me.
You are using the LM3886.
Did you connect the ground pin?
Did you use a resistor (10k) from the Mute pin to V-?

Just an advice: use test speakers for now.
  Reply With Quote
Old 13th May 2004, 11:38 AM   #12
Fossil is offline Fossil  Singapore
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: SG
shdn't the input be 9 n 10?
  Reply With Quote
Old 13th May 2004, 11:47 AM   #13
FMB is offline FMB  Norway
diyAudio Member
 
Join Date: May 2004
Location: Hokksund
Quote:
Originally posted by Nuuk


You should measure your rail voltages between each rail and the zero volt rail so that you get two readings, one postive and one negative. Added together, you should get something like at 56.4 so it looks like you have one channel correct.

Yes, I did that, and the values were ok, at 28.4.

Your DC offset of 160 mV is a bit high though! Did you measure it with the source connected and did you measure it across a 10 ohm resistor?

On the other channel you have about half the expected voltage so I would guess that one rail is correct andyou have managed to get nothing from the other!

Agree. That what I have figured out too.

And yes, a 4.7 uF cap is fine on the input. I would suggest a polypropylene film type.

Quote:
Originally posted by carlosfm
Finn-M,

Reading your first post and looking at your schematic, something is not clear to me.
You are using the LM3886.

Yes. I've converted the connection on the 3875 scheme (that was what I had for hand) to fit with the National*s 3886 connection chema.

Did you connect the ground pin?

Yes, to signal ground.

Did you use a resistor (10k) from the Mute pin to V-?

Yes, not a 10k, but a 22k

Just an advice: use test speakers for now.
I promise to be more careful
__________________
Finn-M
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2.1 DT project, help needed ACDC999 Subwoofers 3 22nd August 2009 09:07 PM
Help needed for 2.1 project b3n and peerless Havoc08 Multi-Way 6 5th May 2009 10:36 AM
MS Project help needed SY The Lounge 0 18th December 2008 02:26 PM
Suggestions for first project needed waam68 Full Range 11 23rd February 2008 09:18 AM
minimalistic high end mm phono preamp diy ? miziq Analogue Source 1 9th July 2004 06:08 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:24 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2