Kingrex T20 problem........ - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Chip Amps
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Gallery Wiki Blogs Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Chip Amps Amplifiers based on integrated circuits

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th February 2017, 07:09 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Heemstede, The Netherlands
Default Kingrex T20 problem........

So I dusted off my Kingrex T20 for my listeningpleasure but when I hooked it up and turned it on, the only thing that happens is the blue led light flashing....... Any thoughts on what this could be?
  Reply With Quote
Old 17th February 2017, 02:55 PM   #2
diyAudio Member
 
dannyjmf's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Riyadh Saudi Arabia
Somewhat seems like the amplifier has run into protection mode of either shorted speaker wires/shorted speakers or overheating issue. Check the most obvious sign first - speaker cable whether is shorted - or is the amp running hotter than usual? a picture of the exterior and inside view of your amp opened the casing might help us to diagnose further
__________________
Mohamad Danny Al Saleh
  Reply With Quote
Old 17th February 2017, 04:32 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Heemstede, The Netherlands
Is there any way to get it out of protection mode?
  Reply With Quote
Old 17th February 2017, 07:25 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2011
sure, resolve the issue that made it go into protection mode.
__________________
V*A=VA
V*A*PowerFactor = WATT
  Reply With Quote
Old 17th February 2017, 10:06 PM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Heemstede, The Netherlands
@Arty

I am sorry, I was under the impression that the amp stays in protection mode, but judging from your reply, I understand that ends when the amp is turned off. Thanx for the lesson!
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Taylor T20 triode - anyone used these? nzoomed Tubes / Valves 6 25th March 2016 09:18 AM
KingRex T20 or T20 modifications jazzminded Class D 10 16th November 2012 10:42 PM
Problem with Kingrex T-amp dabbler Class D 7 8th August 2010 09:06 PM
trends audio TA 10.1 audiomagus mod or Kingrex T20 Tripath amp andywhale Class D 5 17th February 2009 06:21 PM
Choice: two Trends T-10.1s or one Kingrex T20 w/PSU gnostic19 Class D 8 13th August 2007 06:50 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:26 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2017 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Wiki