TDA2009A Hi-Fi audio amplifier not producing output - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Chip Amps

Chip Amps Amplifiers based on integrated circuits

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 28th June 2015, 03:26 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2015
Default TDA2009A Hi-Fi audio amplifier not producing output

Dear Members,
I built a new TDA2009A Hi-Fi audio amplifier for 5.1 surround system. I prepared three TDA2009A PCB boards for driving 6 speakers. Each board is supplied by individual power supply made of 30V step-down transformer, KBP206G bridge rectifier, 2nos. of 2200MicroF capacitors in parallel, L7824CT 24V positive voltage regulator. And also attaching schematic diagram for your reference and this is different from PCB layout shown in TDA2009A datasheet. Now the problem is that sometimes i am getting output from single channel and most of the time I am not getting output from amplifier boards. Please look into the schematic and provide your suggestions and i spent lot of time to debug the circuit but in vain not able to get the sound from amplifier boards.
Thanks.
Bhaskar
L7824CT 24V positive voltage regulator. And also
I prepared three TDA2009A PCB boards for driving 6 speakers.
Dear Members,
I built a new TDA2009A Hi-Fi audio amplifier for 5.1 surround system. I prepared three TDA2009A PCB boards for driving 6 speakers. Each board is supplied by individual power supply made of 30V step-down transformer, KBP206G bridge rectifier, 2nos. of 2200MicroF capacitors in parallel, L7824CT 24V positive voltage regulator. And also attaching schematic diagram for your reference and this is different from PCB layout shown in TDA2009A datasheet. Now the problem is that sometimes i am getting output from single channel and most of the time I am not getting output from amplifier boards. Please look into the schematic and provide your suggestions and i spent lot of time to debug the circuit but in vain not able to get the sound from amplifier boards. Also note that complete circuit is made by me due to this circuit is not functioning properly.


Thanks.
Bhaskar

Dear Members,
I built a new TDA2009A Hi-Fi audio amplifier for 5.1 surround system. I prepared three TDA2009A PCB boards for driving 6 speakers. Each board is supplied by individual power supply made of 30V step-down transformer, KBP206G bridge rectifier, 2nos. of 2200MicroF capacitors in parallel, L7824CT 24V positive voltage regulator. And also attaching schematic diagram for your reference and this is different from PCB layout shown in TDA2009A datasheet. Now the problem is that sometimes i am getting output from single channel and most of the time I am not getting output from amplifier boards. Please look into the schematic and provide your suggestions and i spent lot of time to debug the circuit but in vain not able to get the sound from amplifier boards. Also note that complete circuit is made by me due to this circuit is not functioning properly.


Thanks.
Bhaskar

Dear Members,
Dear Members,
I built a new TDA2009A Hi-Fi audio amplifier for 5.1 surround system. I prepared three TDA2009A PCB boards for driving 6 speakers. Each board is supplied by individual power supply made of 30V step-down transformer, KBP206G bridge rectifier, 2nos. of 2200MicroF capacitors in parallel, L7824CT 24V positive voltage regulator. And also attaching schematic diagram for your reference and this is different from PCB layout shown in TDA2009A datasheet. Now the problem is that sometimes i am getting output from single channel and most of the time I am not getting output from amplifier boards. Please look into the schematic and provide your suggestions and i spent lot of time to debug the circuit but in vain not able to get the sound from amplifier boards. Also note that complete circuit is made by me due to this circuit is not functioning properly.


Thanks.
Bhaskar

Dear Members,
I built a new TDA2009A Hi-Fi audio amplifier for 5.1 surround system. I prepared three TDA2009A PCB boards for driving 6 speakers. Each board is supplied by individual power supply made of 30V step-down transformer, KBP206G bridge rectifier, 2nos. of 2200MicroF capacitors in parallel, L7824CT 24V positive voltage regulator. And also attaching schematic diagram for your reference and this is different from PCB layout shown in TDA2009A datasheet. Now the problem is that sometimes i am getting output from single channel and most of the time I am not getting output from amplifier boards. Please look into the schematic and provide your suggestions and i spent lot of time to debug the circuit but in vain not able to get the sound from amplifier boards. Also note that complete circuit is made by me due to this circuit is not functioning properly.


Thanks.
Bhaskar

Dear Members,
I built a new TDA2009A Hi-Fi audio amplifier for 5.1 surround system. I prepared three TDA2009A PCB boards for driving 6 speakers. Each board is supplied by individual power supply made of 30V step-down transformer, KBP206G bridge rectifier, 2nos. of 2200MicroF capacitors in parallel, L7824CT 24V positive voltage regulator. And also attaching schematic diagram for your reference and this is different from PCB layout shown in TDA2009A datasheet. Now the problem is that sometimes i am getting output from single channel and most of the time I am not getting output from amplifier boards. Please look into the schematic and provide your suggestions and i spent lot of time to debug the circuit but in vain not able to get the sound from amplifier boards. Also note that complete circuit is made by me due to this circuit is not functioning properly.


Thanks.
Bhaskar

Dear Members,
I built a new TDA2009A Hi-Fi audio amplifier for 5.1 surround system. I prepared three TDA2009A PCB boards for driving 6 speakers. Each board is supplied by individual power supply made of 30V step-down transformer, KBP206G bridge rectifier, 2nos. of 2200MicroF capacitors in parallel, L7824CT 24V positive voltage regulator. And also attaching schematic diagram for your reference and this is different from PCB layout shown in TDA2009A datasheet. Now the problem is that sometimes i am getting output from single channel and most of the time I am not getting output from amplifier boards. Please look into the schematic and provide your suggestions and i spent lot of time to debug the circuit but in vain not able to get the sound from amplifier boards. Also note that complete circuit is made by me due to this circuit is not functioning properly.


Thanks.
Bhaskar
Attached Images
File Type: png schematic1.png (212.5 KB, 53 views)
File Type: png Single board1.png (339.4 KB, 54 views)
File Type: jpg total 3 board setup1.jpg (79.0 KB, 54 views)
File Type: jpg Bottom of PCB board1.jpg (48.0 KB, 54 views)
  Reply With Quote
Old 29th June 2015, 02:22 AM   #2
johnr66 is offline johnr66  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2009
Download the datasheet for the IC and look at the application circuit. The chip will not function properly if you don't follow the manufacturers suggested circuit. For one thing, you left the inverting inputs open (pins 2 and 4).

Lay the board out so the external components are close to the chip as possible and the return grounds for the input and negative feedback don't have power currents flowing in them (research star grounding).

Finally, build one prototype circuit and test for proper operation before building the entire amp.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AV400v2 - Another 400W Hi-Fi audio amplifier with remarkable sound donpetru Vendor's Bazaar 16 30th March 2015 09:54 AM
fli amp not producing audio rrae Car Audio 13 15th May 2012 08:04 AM
Easy to do audio Hi Fi amplifier P16W2R mac1257 Solid State 4 21st September 2011 09:09 AM
100W Hi-Fi audio amplifier! radio Solid State 50 17th September 2011 07:01 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:10 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2015 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2