TDA7294 - no output - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Chip Amps

Chip Amps Amplifiers based on integrated circuits

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 14th February 2013, 05:52 AM   #1
child1 is offline child1  Denmark
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2013
Default TDA7294 - no output

Hello...

I have been building a subwoofer plateamp based on the TDA7294 chip. I have read a lot about the chip on this page and others, but haven't found the reason for my problem still.

There is simply no output from the amp! Only a vague humming noise from the speaker when i put my ear very close to it. Flipping the mute and stndby switches dosn't seem to change the humming.

Measurements:
V+ = 32.8V
V- = 32.9V
Mute/stndby pin both > 25V
No DC offset on output

So what can it be? I have attached a schematic and PCB drawing

Please help !

-Mads
Attached Images
File Type: png TDA7294 sch.PNG (22.5 KB, 75 views)
File Type: png TDA7294.PNG (67.1 KB, 71 views)
  Reply With Quote
Old 15th February 2013, 04:20 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Dona paula, Goa
Are you sure your V- is 32.9 volt and not minus 32.9 volts. Could be just typo but I should confirm.

Gajanan Phadte
  Reply With Quote
Old 15th February 2013, 04:36 AM   #3
child1 is offline child1  Denmark
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2013
Yes, sorry it is of course -32,9 just a typo
  Reply With Quote
Old 15th February 2013, 06:06 AM   #4
child1 is offline child1  Denmark
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2013
Well... it turns out that it does indeed work. Apparently the output from my soundbar project to the sub is either to low or not existing at the moment. So I will have to look into that instead.. :S
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Optimizing TDA7294 Output bcmbob Chip Amps 588 6th May 2014 08:11 PM
TDA7294 output stuck to -Vsupply kroto Chip Amps 9 21st February 2013 04:36 PM
Tda7294 e_fortier Chip Amps 2 27th November 2008 01:33 PM
TDA7294. . . help! ;) danielwritesbac Chip Amps 3 19th April 2008 06:58 AM
Tda7294 Angel Puerto Chip Amps 6 21st August 2003 02:08 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:36 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2