lm1875 fizzing away probelm - Page 13 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Chip Amps

Chip Amps Amplifiers based on integrated circuits

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
View Poll Results: Was a good idea to use two lm1875 or a big stk chip
Use stk 8 27.59%
use lm1875 21 72.41%
Voters: 29. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 14th January 2013, 09:19 PM   #121
johnr66 is offline johnr66  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2009
The data sheet shows the minimum voltage for the TDA2050 to be 9 volts and the TDA2040 to be 5 volts, however, everyone I tried came on at 3 volts.
  Reply With Quote
Old 15th January 2013, 05:16 PM   #122
PetruV is offline PetruV  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
Quote:
Originally Posted by johnr66 View Post
The data sheet shows the minimum voltage for the TDA2050 to be 9 volts and the TDA2040 to be 5 volts, however, everyone I tried came on at 3 volts.
Sadly thats too low power for me would want at least 40w
  Reply With Quote
Old 16th January 2013, 09:38 AM   #123
PetruV is offline PetruV  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
i agreed to my friend to not use 5v anymore just use an laptop 12v supply or switchmode supply so we can use a big 12v chip like 2x 50w
  Reply With Quote
Old 18th January 2013, 07:46 AM   #124
PetruV is offline PetruV  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
Help me identify and fix this piece of crap that is quite sentimental to my mom which upon powerup does nothing but hiss,it also has remot control,and an obvious defect is that is just switching the power to the amp not the power to the transformer,otherwise the speakers are cheap and i will ose some diferent ones,and i will also usee a diferent chip amp,the tda 1517,but it died and i dont know the supply voltage on that amp
Attached Images
File Type: jpg DSCF2900.JPG (618.2 KB, 60 views)
File Type: jpg DSCF2902.JPG (629.9 KB, 58 views)
File Type: jpg DSCF2903.JPG (604.8 KB, 50 views)
File Type: jpg DSCF2905.JPG (595.0 KB, 46 views)
File Type: jpg DSCF2907.JPG (599.6 KB, 44 views)
  Reply With Quote
Old 18th January 2013, 04:47 PM   #125
PetruV is offline PetruV  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
No answers,please respond anytime
  Reply With Quote
Old 18th January 2013, 06:02 PM   #126
PetruV is offline PetruV  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
Please any respone please
  Reply With Quote
Old 19th January 2013, 05:20 PM   #127
PetruV is offline PetruV  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
Just built an usb powered tda 2822m and when i hook it up to my test radio along with the music i hear a 50hz loud buzz i once plugged it in my computer and there also was a lot of buzz
Attached Images
File Type: jpg DSCF2909[1].JPG (611.5 KB, 22 views)
  Reply With Quote
Old 19th January 2013, 06:19 PM   #128
PetruV is offline PetruV  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
Why is no one answering,why
  Reply With Quote
Old 19th January 2013, 06:28 PM   #129
blu_glo is offline blu_glo  England
diyAudio Member
 
blu_glo's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London, England
Quote:
Originally Posted by PetruV View Post
Help me identify and fix this piece of crap that is quite sentimental to my mom which upon powerup does nothing but hiss,it also has remot control,and an obvious defect is that is just switching the power to the amp not the power to the transformer,otherwise the speakers are cheap and i will ose some diferent ones,and i will also usee a diferent chip amp,the tda 1517,but it died and i dont know the supply voltage on that amp
Hi these units are not complicated but normally have dedicated ICs that may be difficult to trace - I'd get the multimeter fixed and find out whats happening to the internal power supplies. As always a schematic for the unit would help greatly!
  Reply With Quote
Old 19th January 2013, 06:30 PM   #130
blu_glo is offline blu_glo  England
diyAudio Member
 
blu_glo's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London, England
Quote:
Originally Posted by PetruV View Post
Just built an usb powered tda 2822m and when i hook it up to my test radio along with the music i hear a 50hz loud buzz i once plugged it in my computer and there also was a lot of buzz
Which circuit did you follow?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hiss probelm on JLH class A rchung Solid State 8 8th January 2013 04:44 PM
Preamp for LM1875 tom91 Chip Amps 3 26th July 2009 03:08 PM
lm1875 siemensc65 Chip Amps 4 23rd May 2006 03:28 AM
Lm1875 soundNERD Chip Amps 14 12th October 2003 02:26 AM
offset probelm in bugle phono preamp dre Solid State 5 13th April 2003 06:41 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:29 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2