opa549 pcb not working... - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Chip Amps

Chip Amps Amplifiers based on integrated circuits

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 9th September 2012, 11:16 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2012
Default opa549 pcb not working...

Gone everything right according to standard schematic...
When the input is given from the laptop I get 0 voltage at output of the pcb.

Ive tested the input signal voltage using a voltmeter im getting values ranging from 2mv to 25mv. When I measure at the output Im getting 0 volts. Guess what could be wrong? I think its the preamplifier. I think we need to give more input signal voltage like 1vrms is it so?

I had a yamaha amplifier which is a integrated amplifier and had CD RCA input and it worked fine with the same input from the laptop It had Sanken mosfets.

I think its the signal voltage what do u say guys.. I have checked the schematic 10 times its right no mistakes there even the polarity of bypass caps is fine..

what do you say....
  Reply With Quote
Old 9th September 2012, 11:59 PM   #2
diyAudio Member
 
HIPCHECK's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: ARKANSAS
Please post your schematic, and if you can pics of top and bottom of pcb. Sometimes it can be really obvious to someone else.


Steve
__________________
If a inch of duct tape will fix it, 3 feet should fix it for life!!!!
  Reply With Quote
Old 10th September 2012, 08:31 AM   #3
AndrewT is offline AndrewT  Scotland
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Scottish Borders
Is this the same 549 that is in your other 549 Threads?
__________________
regards Andrew T.
  Reply With Quote
Old 10th September 2012, 08:46 AM   #4
diyAudio Moderator
 
pinkmouse's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Chatham, England
What have you done with pin 8?
__________________
Rick: Oh Cliff / Sometimes it must be difficult not to feel as if / You really are a cliff / when fascists keep trying to push you over it! / Are they the lemmings / Or are you, Cliff? / Or are you Cliff?
  Reply With Quote
Old 13th September 2012, 05:40 PM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2012
http://www.diyaudio.com/forums/attac...-ok-opa549.gif

I have shorted the pin 8 with pin 6
  Reply With Quote
Old 17th September 2012, 07:27 PM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2012
here is the snapshot of the pcb that im using..
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
  Reply With Quote
Old 17th September 2012, 07:28 PM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2012
please help me it seems that all the circuit is made accordingly but it doesnt work... no hint of sound coming from the speaker...
checked the power supply 14-0-14 after rectific im getting 19.75-0-19.75

I think I can try point to point and workout something out of this... but i doubt that the above schematic works properly or not..

Last edited by rhythmsandy; 17th September 2012 at 07:48 PM.
  Reply With Quote
Old 17th September 2012, 08:06 PM   #8
Bone is offline Bone  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Dorset, UK
What have you done with pin 7? Pins 10 & 11 should go to V+.
  Reply With Quote
Old 18th September 2012, 02:40 AM   #9
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2012
5 and 7 connected to -V
10 and 11 connected to +V
8, 6 shorted
9 ignored ( left without any connection )
  Reply With Quote
Old 18th September 2012, 02:42 AM   #10
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2012
today ill do point to point let me see how it works since its a simple circuit I believe it should work.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
F/S Fully stuffed and working B1 pcb Marra Swap Meet 1 22nd February 2012 10:18 AM
FS: B1 stuffed/working PCB Bengali Swap Meet 1 17th June 2010 05:35 AM
100%working SMPS whit pcb needed sk_tuner Power Supplies 3 15th February 2007 11:44 AM
WTB Krell KSA Mk2- working or non working Jozua Swap Meet 0 20th March 2006 11:14 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:57 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2