TDA 8264 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Chip Amps

Chip Amps Amplifiers based on integrated circuits

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 21st August 2012, 12:49 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2012
Default TDA 8264

Hello there everyone, just got a TDA8264 amp, but the problem is, it keeps on humming. I need your inputs on how to improve this circuit.
Attached Images
File Type: jpg TDA 8264.jpg (1,003.1 KB, 125 views)
  Reply With Quote
Old 21st August 2012, 03:30 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2011
get rid of the tone controlls.
and post pictures of the actual circuit built.
prehaps grounding issues, re-routing /planning grounding scheme to star ground would make improvment.
a ceramic cap from pin 11 to gnd might allso helps.
220 to 330 pf value.
  Reply With Quote
Old 21st August 2012, 03:46 PM   #3
diyAudio Member
 
abraxalito's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Hangzhou - Marco Polo's 'most beautiful city'. 700yrs is a long time though...
Blog Entries: 100
Send a message via MSN to abraxalito Send a message via Yahoo to abraxalito Send a message via Skype™ to abraxalito
I can't find a datasheet for that chipamp. Also I wonder why although there are two zobel networks shown, only one is connected to a speaker output. Is there a missing connection to that on the schematic?
__________________
When you design something for other people you don't have as much motivation to make it beyond excellent - Woz
  Reply With Quote
Old 21st August 2012, 06:25 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2011
think about it, top right corner, 12 vdc supply voltage, and bottom line, 50 watt output power.
  Reply With Quote
Old 22nd August 2012, 01:52 PM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2012
here is the actual picture of the circuit.
Attached Images
File Type: jpg IMG_0725.jpg (980.4 KB, 90 views)
  Reply With Quote
Old 20th October 2012, 06:41 AM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2012
im having a problem also with this type of kit with the said amplifier.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
tda 7293 and tda 7294 help sagarverma Chip Amps 85 22nd March 2013 08:15 PM
TDA 1514 renzuken101 Chip Amps 9 30th October 2011 12:47 PM
TDA 1524 + TDA 1574 - Portable active speaker ricardoporto09 Chip Amps 1 27th October 2011 11:38 PM
Tda 1542 TexWiller Digital Source 4 20th February 2009 01:40 AM
Tda 1305 & Tda 1302 hifive Digital Source 1 10th April 2006 09:04 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:51 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2