Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Chip Amps Amplifiers based on integrated circuits

Logitech Z-5500 Amp Troubleshooting
Logitech Z-5500 Amp Troubleshooting
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 5th December 2011, 12:12 AM   #1
TooManyUsers is offline TooManyUsers  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: London
Default Logitech Z-5500 Amp Troubleshooting

Hello to all.

Does anyone here have any knowledge of the amplifier section of the Logitech Z-5500 system (that is about as simply as I can put it)?

I have read through the entire "Hacking the Z-5500" thread a few times now and most of the focus there is surrounding the common faulty control POD issue and therefore solutions to eliminate the need for the POD.

I have what also seems to be a common fault as well (many similar unanswered questions), but cannot find any troubleshooting pointers anywhere online so far, hence trying this post here.

My Sub is dead, but the driver itself is fine (taken out and tested on external amp) as is the control POD and all satellite/centre speakers and their amps.
All wires trace (continuity) between the POD and the PCB inside the Sub and that is as far as my knowledge goes I am afraid.

Anyone know how I can "test" the op-amps or transistors or whatever other component/s in these Z-5500's is likely to go?
Would also be useful if someone knows which ones are dedicated to the subwoofer and what simple tests I can carry out to make sure that the amplifier section is at fault and NOT perhaps some other more complex issue?

Thanks for any help.

Steve
  Reply With Quote

Reply


Logitech Z-5500 Amp TroubleshootingHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Logitech Z-5500 Amp Troubleshooting TooManyUsers Chip Amps 6 23rd December 2011 02:51 PM
Need Replacement cables for Logitech z-5500 irishred Everything Else 0 13th September 2011 08:43 PM
TDA7294 based logitech z 5500 Edmunds Chip Amps 10 2nd October 2010 09:41 PM
sattelites and sub from Logitech Z-5500 used with receiver FinderRO Multi-Way 4 7th July 2009 03:31 PM
Logitech Z-5500 USA -> UK creativetags Multi-Way 0 21st July 2008 02:11 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:37 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.79%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2017 diyAudio
Wiki