Marantz PM30 Problem - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Chip Amps

Chip Amps Amplifiers based on integrated circuits

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 16th June 2011, 06:58 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2011
Default Marantz PM30 Problem

My trusty old PM 30 blew its internal fuse recently. I replaced it and it blew again, but I noticed one big double resistor - a RGC33 .18oh in the power amp was hot.

Now I'm not an electronics expert but a hobby fixer with a soldering iron and multimeter - I can identify components on a schematic and change them but deep techspeak is going to be over my head. I have got a schematic of this amp.

How far is the damage likely to have gone - and do I stand a chance of identifying and fixing it? I really want that amp back working again!
  Reply With Quote
Old 27th June 2011, 01:45 AM   #2
! is offline !  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Midwest
It probably has a blown (shorted) transistor, either directly on the output or the one driving it is blown or just got leaky over time. You could try testing with a current limiting device like a light bulb in series and measure output, but don't blame me if you electrocute yourself. I mean be careful working with a live amp.

Otherwise you can desolder and pull the transistors out and test them. On the following webpage is a basic description of doing so, about 2/5ths of the way down the page:
Testing Transistors
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with Marantz CD63 - Need help Ruach Digital Source 10 22nd April 2013 03:07 AM
marantz pm55 problem piewie Solid State 10 9th May 2012 08:48 PM
Marantz CD6000 Problem billman Digital Source 28 18th December 2008 11:51 PM
Marantz CD6000 Problem poynton Digital Source 2 29th October 2006 02:55 PM
Marantz 6000 Problem Sabas Digital Source 0 20th June 2006 11:19 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:22 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2